Enner Valencia, Islam Slimani'den sonra Fenerbahçe'de bir ilki başardı


UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, ilk iki maçında Frankfurt ve Olympiakos'tan bir puan alabilmişti. Sarı-lacivertliler, gruptaki üçüncü maçında ise Belçika ekibi Royal Antwerp'i ağırladı.

Mbwana Samatta'nın golüyle ikinci dakikada geriye düşen Fenerbahçe, Enner Valencia'nin golleriyle ilk devreyi 2-1 önde tamamladı.

20. dakikada skora denge getiren Valencia, 36. dakikada ise takımı adına penaltı vuruşundan yararlanamadı.
Ancak yıldız isim, 45. dakikada tekrar sahneye çıktı ve kendi kazandığı penaltı vuruşunu ağlarla buluşturmayı başardı.

Kaydettiği iki golle birlikte Valencia, Opta verilerine göre Ekim 2018'de Islam Slimani'nin Spartak Trnava maçındaki performansının ardından bir Avrupa kupası maçında iki gol atan ilk Fenerbahçeli oldu.

Valencia, 2020 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Bu süreçte sarı-lacivertli formayı 48 maçta terleten Valencia, 22 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.
En Çok Okunan Haberler
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
Flash TV ve Pozitifbank'a el konuldu
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
İstifa eden dekandan ilk açıklama
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
'Kendi cebinden ödeme' suçu
-
ATM'den para çekmede yeni dönem!
-
Zafer Algöz, 'Şinasi Yurtsever' paylaşımını sildi
-
'Amerika'nın müşterisi yapıldı'
-
Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa el öptürdü