IŞİD, Süleyman Şah görüntülerini paylaştı


Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Suriye’nin Halep kentindeki Süleyman Şah Türbesi’ne giden Türk askeri konvoyunun geçişini görüntüleyen El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri, görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Halep’teki Süleyman Şah Türbesi’ne, değişim için iki gün önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan askeri sevkiyat yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında Suruç’tan 40 kilometre uzaklıkta bulunan Süleyman Şah Türbesi’ne giden Türk askeri konvoyunun geçişi, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD güçleri tarafından kayıt altına alındı. IŞİD güçleri, aldıkları kayıtları da sosyal YouTube'dan paylaştı. Görüntülerde, zırhlı araçlarla önlem alındığı ve TIR’lar ile tankların taşındığı iddia edildi.

Öte yandan görüntülerde, Türk askeri konvoyunun geçiş yaptığı bir bölgede IŞİD’e ait bayrağın dalganlandığı görüldü.
En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu ve Candaş Tolga Işık arasında diploma diyaloğu
-
Küçükkaya'dan 'ROK' krizine yeni yorum!
-
Sürücüler dikkat! Beyaz far tarihe karışıyor...
-
'Canından bezdirdiler, istifa etmek zorunda kaldı'
-
Başsavcılığın acelesi var!
-
'Son kabadayı' olarak biliyordu: Koğuşunda ölü bulundu
-
Erdoğan'dan flaş 'DEM Parti' açıklaması
-
Acun Ilıcalı'dan 'İmamoğlu' açıklaması
-
İmamoğlu'na üçüncü 'salon' engeli!
-
Son seçim anketinde büyük fark