TOBB'dan deprem bölgesi için 5 proje

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya gelen 12 ilin sanayi odası başkanı, deprem bölgesinde ekonominin canlandırılması için 5 proje açıkladı.

TOBB'dan deprem bölgesi için 5 proje
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.03.2023 - 04:00

Depremden etkilenen 11 ildeki istihdamın toparlanması amacıyla 2023 boyunca çalışanlardan kesilen gelir vergisi ve sigorta priminin iade edilmesinin de öneri olarak yer aldığı projeler şöyle:

  • Tedarikçim deprem bölgesinden: Özellikle büyük ölçekli şirketler, sanayiciler hammadde tedariklerini bölgedeki firmalardan karşılamaya davet edilecek
  • Ulusal Gıda Perakendecileri çalışması başlatıldı: Gıda perakendecilerinin tarım ve gıda ürünleri alımlarını bölge üreticilerinden yapması amaçlanıyor.
  • E-ticaret pazaryerlerinden pozitif ayrım: Bölgenin öne çıkarılması ve internet üzerinden yapılacak satışların, kargo masraflarının düşürülmesi için kargo şirketleri nezdinde girişimlerde bulunması planlanıyor.
  • Teknik destek temini: Hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için teknik destek seferberliği başlatılacak.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler