Tezgahlarda hamsi zamanı: Trabzonlu balıkçılar hamsiyi tuzlayarak saklama yöntemini öneriyor
Tezgahlarda palamudun yerini hamsiye bırakmasının ardından Trabzonlu balıkçılar, bolca avlanan hamsinin tuzlanarak bir yıl boyunca bozulmadan saklanabileceğini önerdi. Fiyatların uygun olduğu ve hamsinin yağlanmaya başladığı bu dönemde, balıkçılar vatandaşları tuzlama yöntemiyle hamsi stoklamaya çağırdı.
Tezgahlarda palamudun yerini hamsiye bırakmasının ardından Trabzonlu balıkçılar, bolca avlanan hamsinin tuzlanarak saklanabileceğini önerdi.
Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti nedeniyle az avlanan hamsi, hava koşullarının düzelmesiyle tekrar bolca tezgahları süslemeye başladı. Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 100 TL’den satılırken, palamudun ise yavaş yavaş azalması dikkat çekti.
'HAMSİ BU YIL BOL'
Balıkçı esnafı Gökmen Aydın, "Bu yıl bol hamsi yiyeceğiz. Fiyatlar çok uygun, hamsi ve istavrit 100 TL. Balık şu an en uygun gıda maddesi. Vatandaşlar hamsiyi tuzlamaya başlayabilir çünkü avı bol ve yağlanmaya başladı" dedi. Aydın, hamsilerin tuzlanarak kavanozlara ve bidonlara yerleştirilmesini önerdi, bu şekilde hamsinin bir yıl boyunca bozulmadan saklanabileceğini belirtti. Tüketmek için ise hamsilerin tuzunun çıkması için suda bekletilebileceğini ekledi.
Ahmet Çoğalmış ise hamsinin fiyatının 100 TL civarında olduğunu, palamudun ise sezonunun bittiğini belirterek, "Hamsi sezonu başladı, palamutun yerini hamsi alacak" dedi. Diğer balıkların fiyatlarında ise hafta başı nedeniyle değişiklik olmadığını söyledi.
En Çok Okunan Haberler
- Köyüne dönmek isteyene 5 gebe düve verilecek
- Barış Atay’dan Özgür Özel'e sert yanıt
- Gaga Bulut'tan skandal pedofili yayını!
- Yatak odasında yakalandı: Kaçarken balkondan düşüp öldü
- Rusya'dan, Bakan Fidan'ın Suriye açıklamalarına yanıt
- Bakan Yerlikaya'dan 'kayyum' açıklaması
- Cemal Enginyurt'tan, Soylu'ya büyük taş
- İstanbul'da AVM yangını: Çok sayıda itfaiye sevk edildi!
- AKP'li üst düzey isimden 'genel af' yanıtı
- Kürsüde Erdoğan'a çok sert 'İsrail' tepkisi