OPEC duyurdu: Petrole Çin ve Ukrayna darbesi
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 2022 küresel petrol talebi beklentisini düşürdü. OPEC buna neden olarak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesini, ham petrol fiyatlarındaki artışa parelel yükselen enflasyonu ve Çin'deki koronavirüs vakalarındaki artışı gösterdi.
![OPEC duyurdu: Petrole Çin ve Ukrayna darbesi](/Archive/2022/4/12/1925279/kapak_185749.jpg)
OPEC aylık raporunda, bu yıl için küresel petrol talebindeki artış beklentisi 480,000 varil azaltarak günlük 3.67 milyon varil seviyesine çekti.
139 DOLAR SEVİYESİNİ AŞMIŞTI
Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından petrol fiyatları varil başına 139 dolar seviyesini aşarak 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüş ve enflasyon baskısını artırmıştı.
Ham petrol fiyatları ABD ve diğer ülkelerin stratejik rezervlerinden piyasaya petrol süreceği açıklamalarıyla gerilese de halen 100 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor.
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
Demirören Holding yöneticisine tutuklama!
-
'Erdoğan talimat verdi, Ali Erbaş durdurdu'
-
Erdoğan, Özel'e açtığı davada kaybetti
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti
-
'Kral Kaybederse' dizisinin Kenan Baran'ı gerçekte kim?
-
Devlet Bahçeli'den flaş 'TÜSİAD' çıkışı
-
Dokuz belediye başkanından Yavaş'a destek
-
Hepsi 92 yaşındaki kadının midesinden çıktı!