Önce çiftçiler sonra işçiler: Konya'da sokağa çıktılar

Konya Seydişehir’de alüminyum fabrikasında çalışan işçiler, sendikayla yapılan görüşmelerin tıkanması sonucunda protesto kararı aldı. Öte yandan, yine Seydişehir’de patates üreticileri ‘kota uygulamasına’ traktörleriyle tepki gösterdi.

Yayınlanma: 08.02.2024 - 11:36
Abone Ol google-news

Konya’da, Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası’nda çalışan işçiler dün akşam saatlerinde maaşlarına yapılacak zammın az olduğu gerekçesiyle yürüyüş düzenledi. 

Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası işçilerinin maaş artışlarıyla ilgili sendika ve işveren arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Yapılan görüşmelerde fabrika yönetiminin yeni asgari ücret sonrası yaptığı yüzde 56’lık zam teklifi, işçilerin beklentilerini karşılamadı. 

Yaşanan anlaşmazlık üzerine fabrika işçileri, maaş zammında bir anlaşma yapılana kadar fabrika önünde protesto kararı aldı. İşçiler başlattıkları eylemi sürdürürken, şirket yetkilileriyle sendika temsilcileri arasında görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Tüm bunlarla beraber, 4 Şubat günü yine Seydişehir’de patates üreticileri ‘kota anlaşmasına’ yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Üreticiler, Konya Şeker ile Ekim ayında yapılan patates kotaları anlaşmasının başka ilçelere kaydırlmasına tepki gösterdi. 

Konya yerel basının aktardığına göre, çok sayıda traktörle Seydibey Cips Fabrikası önüne giden Seydişehirli patates üreticileri, patates kotasının bir bölümün başka bir ilçeye aktarılmasının ‘akla ve mantığa uymadığını’ ve yapılanın Seydişehir üreticisini ‘yok sayma’ anlamına geldiğini vurguladı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler