'Kasada para yok' diyor ama... Mehmet Şimşek'in bankacılarla lüks iftarı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı her sunumda “Kasada para yok” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankaların genel müdürleriyle İstanbul’un en lüks restoranı olan Mandarin Oriental Bosphorus’ta buluştuğu iddia edildi.

Yayınlanma: 18.03.2024 - 11:11
'Kasada para yok' diyor ama... Mehmet Şimşek'in bankacılarla lüks iftarı
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiğini” belirterek tüm kamu kurumlarına genelge gönderdi. 17 Temmuz’da gönderilen Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde, “Kamu harcamalarının rasyonelleştirileceği” savunulmuştu.

Öte yandan yerel seçimlere aylar kala emekli maaşlarına yapılacağı söylenen iyileştirmeler lafta kaldı. Muhalefetin yeni zam çağrısının ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "kaynak yok" diyerek bu seçeneğe kapıyı kapattı. Ancak günler sonra iktidara yakın medya seyyanen artışın sinyalini verdi. Bu ihtimali bir kez daha reddeden Erdoğan, "yaparsak batarız" mesajını vermişti.

Fakat, Mehmet Şimşek'in bankaların genel müdürleriyle İstanbul’un en lüks restoranı olan Mandarin Oriental Bosphorus’ta buluştuğu iddia edildi.

TV100.com yazarı gazeteci Barış Yarkadaş köşesinde,"Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği"ni yazdı.

Yarkadaş'ın yazısında ilgili kısım şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı her sunumda “Kasada para yok” diyen Şimşek, bu inadından ‘’seçim öncesi’’ bile vazgeçmiyor.

EMEKLİ İSYAN EDİYOR AMA…

Şimşek’in bu tavrı ise özellikle AK Parti çevrelerinde tepki topluyor. Bazı AK Partililer “Sayın cumhurbaşkanımız en çok oy aldığımız kesimlerden biri olan emeklilerin taleplerine cevap veremiyor. Çünkü kendisine yansıtılan tablo kasada para olmadığı yönünde’’ diyor.

İşin aslına bakarsanız ben Mehmet Şimşek’in emeklinin halini anladığından emin değilim…

NEDEN Mİ?

Yaklaşık 3 gün önce ajanslara bir haber düştü. Haberde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘’bankacılarla’’ bir iftar yemeğinde buluştuğu yazıyordu.

Ancak ne ilginçtir ki bu yemeğin nerede olduğu haberde belirtilmiyordu.

İLGİNÇ BİR MEKANDA…

Haberi okuyunca önce tanıdığım bankacıları aradım. Hem yemeğin nerede olduğunu hem de yemekte ne konuşulduğunu öğrendim.

Şimdi sıkı durun:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların genel müdürleriyle İstanbul’un en lüks restoranı olan Mandarin Oriental Bosphorus’ta buluşmuş.

Mandarin olarak da bilinen bu işletmede iftar yemekleri kişi başına 4345 TL…

Evet, yanlış okumadınız…

Hiçbir gazete ve ajansın nerede olduğunu yazmadığı iftar yemeğinin nerede yenildiğinin peşine düşünce karşıma bu tablo çıktı…

Kişi başı 4345 TL ödenen bir mekanda bankacılarla iftar yemeği yiyen Şimşek’in emekliye 10 bin TL’nin üzerinde bir maaşı hak görmemesi ilginç bir tezat olarak önümüzde duruyor."

TBB'DEN İDDİALARA YÖNELİK AÇIKLAMA: 'MÜTEVAZİ BİR İFTAR YEMEĞİ'

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), iddalara ilişkin açıklama yaptı. TBB'den yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu'nın 12 Mart'ta mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya geldiği ve bu toplantıda 'faiz artırım talimatı' verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, 12 Mart 2024 tarihinde verilen mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya gelmişlerdir.

İftar yemeği, İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünde yapılmıştır. Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Sayın Barış Yarkadaş’ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakanının iftara katılan bankacılara “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır.

Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler