İlhamını kendisinden alan 11’inci nesil Honda Civic Sedan satışa sunuluyor

Honda ürün gamındaki en uzun soluklu model olmasıyla öne çıkan Civic, geliştirilmeye devam ediyor. Civic Sedan modelinin tamamen yenilenen 11’inci nesli, ilk kez 1.5 litre VTEC Turbo LPG’li motor seçeneği ile Türkiye yollarına çıkıyor.

Yayınlanma: 08.11.2021 - 02:00
İlhamını kendisinden alan 11’inci nesil Honda Civic Sedan satışa sunuluyor
Abone Ol google-news

Yeni Honda Civic Sedan, 1.5 litre VTEC Turbo motoru ile uyumlu çalışan CVT şanzımanı, yenilenen dinamik sürüş performansı ile öne çıkarken çekici dış tasarım çizgileri, aydınlık ve sade kabin içi tasarım ayrıntıları, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu gelişmiş multimedya sistemi, Honda Sensing’in aktif güvenlik donanımları ve sürüş destek teknolojileri ile kullanıcılarına daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunmak için yenilendi. Civic, dijital göstergeler, standart 7 inç renkli dokunmatik ekran ve yeni 9 inç HD renkli dokunmatik ekran olmak üzere iki yeni sistem bulunuyor. 

Her iki bilgi-eğlence sistemi ekranı da kullanım kolaylığı ve daha rahat bir görüş için yaklaşık 4 inç daha yüksekte konumlandırılırken, 10,2 inçlik yüksek çözünürlüklü tam renkli LCD ekran, tamamı direksiyon simidinden kişiselleştirilebilen çeşitli bilgileri gösteriyor. 

Civic Sedan’ın güç aktarma organları geliştirilirken, yakıt verimliliği ve hızlanma performansı gibi önceki neslin güçlü yönleri korundu. 

Civic, geliştirilen motor özellikleri ve iyileştirilen CVT şanzıman ile yüksek verimlilik seviyesini ve gelişmiş sürüş keyfini bir arada sunuyor. Civic Sedan, 1.5L VTEC Turbo (benzin) 182 beygir güç üretirken, 1.5L VTEC Turbo ECO (LPG) 129 beygir güçe sahip iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Civic Sedan’ın 1.5 VTEC Turbo motoru kilometrede 151 gram CO2 emisyonu ile birleşik yakıt tüketimindeki 100 kilometrede 6.7 litre tüketim değerleri sunuyor.  1.5 VTEC Turbo ECO LPG motoru ise kilometrede 148 gram CO2 emisyonu ile birleşik yakıt tüketimindeki 100 kilometrede 6,5 litre eğerleri ile yakıt verimliliği sağlıyor. 

AMG SL’NİN DÜNYA TANITIMI YAPILDI 

Yeni Mercedes-AMG SL, bir ikonun yeni versiyonu olarak klasik kumaş tente tavan ve sportif karakterle köklerine geri dönüyor. Günlük kullanıma uygun bir yapı sunan 2+2 kişilik lüks roadster, ilk kez dört tekerlekten çekişle gücünü yola aktarıyor. Aktif salınım önleyiciye sahip AMG Active Ride Control süspansiyon, arka aks yönlendirmesi, isteğe bağlı olarak sunulan AMG yüksek performanslı seramik kompozit fren sistemi ve standart olarak sunulan digital light far gibi ileri teknolojiler sportif profili güçlendirirken, AMG 4.0 litre V8 biturbo motor üst düzey sürüş deneyimi sunuyor. MercedesAMG, SL’i Affalterbach’ta bağımsız olarak geliştirdi. Satış başlangıcıyla birlikte iki farklı güç versiyonuyla AMG V8 motor seçeneği sunulacak.

Yaklaşık 70 yıllık tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekişle sunulan SL’de ayrıca, ilk kez standart olarak aktif arka aks yönlendirmesi sunulurken, ilk kez seri üretim bir Mercedes-AMG modelinde, jant içinde düzenlenen beş kollu bir ön aks kullanılıyor. Minimalist iç mekân, “Hiperanalog” olarak adlandırılan analog ve dijital kombinasyonda, üç boyutlu bir vizöre entegre edilen tamamen dijital gösterge paneli ile vurgulanıyor. Sırtlığa entegre koltuk başlıklarında Aircarf standart olarak sunuluyor. Yeni SL, ilk aşamada 476 beygir ve 585 beygirlik iki güç seviyesine sahip, AMG 4.0 litre V8 biturbo motorlarla sunulurken, ilerleyen dönemlerde, AMG E Performance stratejisi kapsamında, SL’nin performanslı bir hibrit versiyon da olacak.

ULU MOTOR, ELEKTRİKLİ ARAÇLAR PAZARINDA HEDEF BÜYÜTTÜ 

Elektrikli SUV Skywell ET5, Türkiye’de satışa sunuldu.

50. yılını kutlayan Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, elektrikli otomobil üreticisi Skywell ile Türkiye distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması imzaladı. Elektrikli araçlar dünyasının önde gelen Çinli temsilcilerinden Skywell ile gerçekleştirdiği ortaklık kapsamında Ulu Motor, kasım ayı itibarıyla markanın elektrikli SUV modeli ET5’i ülkemizde satışa sundu. Kısa sürede 25 adet ön sipariş alan Skywell ET5, üç farklı donanım seviyesiyle ve 550 bin TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor.

Ülkemizde pazara giriş yapan en dikkat çekici elektrikli SUV’lardan biri olan bu model, güçlü tasarımı, performanslı batarya teknolojisi, 520 km’ye çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş, akıllı özellikleri ve en önemlisi 8 yıl 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olacak.

100 ADET SATARIZ 

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, farklı markalarla farklı coğrafyalarda otomotiv alanında yıllara dayanan derin bir tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak “Bu doğrultuda Çin’in dünyada yükselen elektrikli otomobil markalarından Skywell’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Markanın elektrikli SUV modeli ET5, Almanya, Romanya ve İsrail’de pazara sunuldu. Biz de Ulu Motor çatısı altında, Skywell Türkiye olarak kasım ayında yeni modelimizi Türkiye’de satışa sunduk. İlk 25 adetlik ön siparişimizi kısa sürede aldık ve bu yıl 100 adetlik bir satışa imza atmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

HOŞDERE’DEN K. AMERİKA’YA ÖZEL İLK OTOBÜS

Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirilen yeni Mercedes-Benz Tourrider, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilip ihraç edilmeye başlandı. Yeni Tourrider, Mercedes-Benz markası olarak Amerika pazarı için Hoşdere’de üretilen ilk otobüs olmasının yanında, fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs unvanını da kazanıyor. Yaya algılama özelliğinde Active Brake Assist 5 (ABA 5) ile donatılan ilk otobüs olan Tourrider, Tourrider Business ve “Top Sky Panorama cam tavan” gibi donanımlara sahip Tourrider Premium olmak üzere iki versiyonda üretiliyor. MercedesBenz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Sadece üretimle sınırlı kalmayıp MercedesBenz Tourrider’ın Ar-Ge faaliyetlerinde de önemli sorumluluklar üstlendik. Daimler dünyasında Avrupa’da en fazla otobüs üreten ve aynı zamanda Ar-Ge faaliyetlerinde de kapsamlı yol testlerini gerçekleştiren fabrikamız, ülkemizde istikrarın sembollerinden biri oldu” dedi.

TRANSİT CUSTOM’A EURO NCAP’DEN ‘ALTIN’ ÖDÜL

Avrupa’da 1 ton segmentinde 1 en çok satan ticari van unvanına sahip Ford Transit Custom, bağımsız araç güvenliği kuruluşu Euro NCAP tarafından ileri sürüş destek sistemlerinin değerlendirilmesi sonucu en üst derecelendirme olan “Altın” ödüle layık görüldü. Ford, bu yeni ödül ile daha büyük Ford Transit’in geçen yıl aldığı Altın ödülden sonra hem 1 ton hem 2 ton segmentlerinde Altın ödüle sahip ticari van’ları olan tek van üreticisi oldu. Ford, ayrıca test edilen tüm araçlar arasında en yüksek puanları alan Transit ile ürün yelpazesinde birden fazla Altın ödüle sahip ticari van’ı olan tek üretici konumunda yer aldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler