Hazine’ye para arayışına devam

Alanya, Manavgat, Didim, Kuşadası, Kırşehir gibi birçok bölgedeki çeşitli taşınmazlar satışa çıkarıldı.

Hazine’ye para  arayışına devam
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.07.2024 - 04:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yatırımcılara yönelik duyuru yayınladı. Duyuruya göre, çeşitli kentlerdeki taşınmazlar satılacak. Satışa çıkarılacak yerlerin büyük bir bölümü sahil kentlerinde bulunuyor. Bu ay sonu ve gelecek ayın başında ihaleleri yapılacak olan satışa çıkarılacak yerlerin bulunduğu kentler şöyle sıralanıyor:  

Antalya Alanya Kargıcak, Antalya Alanya Kestel, Antalya Manavgat Kızılağaç, Aydın Didim Cumhuriyet, Malatya Battalgazi Üçbağlar, Kırşehir Merkez, Sakarya Arifiye Arifbey, Aydın Kuşadası Türkmen, Yalova Çiftlikköy. Satılacak yerlerin bazıları ağaçlık, bazıları ise boş arazi. Geçici teminat bedelleri 1 milyon lira ile 30 milyon lira arasında değişiyor. İhaleler 30-31 Temmuz ile 1 Ağustos günlerinde gerçekleştirilecek.  İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile yapılacak. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma yoluyla sonuçlandırılacak. 

VADELİ ÖDEME KOLAYLIĞI

Teklifler TL cinsinden verilecek. İhale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde; ihale bedelinin en az yüzde 40’ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 46 oranında basit faiz (vade farkı) uygulanacak. İhalelere yabancılar da girebilecek.


Etiketler: #hazine arazisi
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler