Fernas Madencilik eylemleri devam ediyor: 25 işçi gözaltına alındı

Fernas Madencilik’te işten çıkarılan işçilerin sendikal talepleriyle başlattığı eylem, şirketin Ankara genel merkezine taşındı. Dün gözaltına alınan 25 işçi serbest kaldıktan sonra tekrar şirket önünde toplanarak işten çıkarılan işçilerin geri alınması, maaş artışı ve iş güvenliği gibi taleplerini yineledi.

Fernas Madencilik eylemleri devam ediyor: 25 işçi gözaltına alındı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.09.2024 - 13:10

Fernas Madencilik'te çalışan işçilerin sendikal gerekçelerle işten çıkarılmaların ardından başlayan eylem, şirketin Ankara'daki genel merkezine taşındı. Fernas Madencilik Genel Merkezi önüne yürümek isterken dün gözaltına alınan 25 işçi serbest bırakıldıktan sonra gece geç saatlerde tekrar şirketin önüne geldi.

Ankara'ya taşıdıkları eylemi dün Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde sürdürmek isteyen ve gözaltına alınan madenciler, serbest bırakıldıktan sonra gece geç saatlerde tekrar şirketin önüne geldi. İşten atılan işçilerin geri alınması, maaşlara zam yapılması, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması ve sendikal özgürlüklerin tanınması taleplerini sıralayan işçiler bugün saat 11.00'de yine Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde olacaklarını duyurdu.

NE YAŞANMIŞTI?

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik'te 7 işçinin Bağımsız Maden İşçileri (Bağımsız Maden İş) sendikasına üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasının ardından Soma'da başlayan eylem Ankara'ya taşındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan işçilerin TBMM önüne gitmesine izin verilmedi. Madenci Anıtı önünde de açıklama yapan işçiler dün Fernas Madencilik Genel Merkezi önüne yürümek istedi. Çevik kuvvetin müdahalesinde 25 madenci gözaltına alındı.


Etiketler: #sendika #Fernas #EYLEM

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler