Deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri eğitimden kopuyor

Kırımlı: “Yaptığımız araştırmaya göre, gençlerin yüzde 45’i psikolojik desteğe, yüzde 43’ü staj imkanına ihtiyaç duyuyor.”

Deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri eğitimden kopuyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.11.2024 - 04:00

Deprem bölgesinde göz ardı edilen üniversite öğrencileri, eğitimden kopuyor, şehirlerini terk ediyor, ailelerine maddi destek sunmak için çalışma hayatına atılıyor. Şu anda gençlerin en büyük sorunu barınma, kiralar beşe katlandı. İki kişilik yurt odalarında 6 kişi kalmak durumundalar. Derslikler yıkıldı, kafeler kafeteryalar yok oldu. Şu anda Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’teki 5 devlet üniversitesindeki 140 bin üniversite öğrencisinin 90 bini yüz yüze eğitim alabiliyor.

Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı ile, deprem bölgesinde sosyal iyileşme için gençlere yönelik başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin ikinci dönemi üniversite öğrencileri için başladı. Projeyle Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’te, 5 devlet üniversitesinde 12 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

Finansal okuryazarlık, iletişim becerileri, kariyer planlama ve mentorluk gibi alanlarda üniversite öğrencilerine özel eğitimler sunulacak. CV hazırlama, mülakat teknikleri ve iş hayatına hazırlık gibi alanlarda gençlere destek verilecek. Güzel Yarınlar Hareketi tırı her kampüste 2.5 ay kalacak.

"GENÇLER İÇİN YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ"

İnönü Üniversitesi’de düzenlenen etkinlikte konuşan Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, deprem bölgesinde özellikle gençlerin sahipsiz ve arada kaldığını, kayıp bir kuşak olmaması için harekete geçtiklerini söyledi.

Alakoç, Güzel Yarınlar Hareketi’nin ilk döneminde 10 binden fazla gence ulaşarak onların eğitimine, psikososyal gelişimine ve yaratıcı yönlerini keşfetmelerine destek olduklarını belirterek, “Şimdi, üniversiteli gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin daha eşit ve umut dolu bir geleceğe adım atmaları için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

"TEMEL GÖREVİMİZ..."

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı da, Türkiye’de gençlerin aşırı umutsuz ve mutsuz olduğunu belirterek, “Yaptığımız araştırmaya göre, gençlerin yüzde 45’i psikolojik desteğe, yüzde 43’ü staj imkanına ihtiyaç duyuyor. Gençlerin yüzde 67’si ihtiyacı olan bir kıyafeti alamadığını belirtiyor. Yüzde 53’ü yeterli beslenemediğini söylüyor. yarının güçlü Türkiye’sini inşa etmek için en temel görevimiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon