Çin Merkez Bankası: Çin ikinci çeyrekte büyümeyi yüzde 5'in üzerine çıkarmak için güçlü adımlar atmalı
Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Wang Yiming, Çin'in ikinci çeyrekte büyümeyi yüzde 5'in üzerine çıkarmak için daha güçlü adımlar atması gerektiğini söyledi.
![Çin Merkez Bankası: Çin ikinci çeyrekte büyümeyi yüzde 5'in üzerine çıkarmak için güçlü adımlar atmalı](/Archive/2022/4/25/1929423/kapak_090348.jpg)
Securities Times'ın haberine göre, dün Pekin'de düzenlenen bir forumda konuşan Wang, yüzde 5'in üzerinde büyüme hedefine Nisan-Haziran döneminde ulaşılmasının Çin'in 2022'nin tamamı için ortaya konmuş olan yüzde 5,5 civarında büyüme hedefine ulaşması için kritik önemde olduğunu vurguladı.
Konuşmasında, Çin ekonomisinin yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu da belirten Wang, bu zsorluklar arasında Ukrayna'da devam eden savaşı, artan ithal enflasyonu ve Fed'in agresif faiz artırım planını işaret etti.
Wang, Çin'de COVID-19 salygınının da yurt içi talebe zarar verdiğini, üretimi ve tedarik zincirlerini aksaktığını da belirtti.
Ekonomistler, ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyüyen Çin ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 4,3 büyümesini bekliyorlar.
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
Demirören Holding yöneticisine tutuklama!
-
'AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur'
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
'Erdoğan talimat verdi, Ali Erbaş durdurdu'
-
Erdoğan, Özel'e açtığı davada kaybetti
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti
-
'Kral Kaybederse' dizisinin Kenan Baran'ı gerçekte kim?
-
Devlet Bahçeli'den flaş 'TÜSİAD' çıkışı
-
Dokuz belediye başkanından Yavaş'a destek