Beyaz eşya satışları düştü

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre beyaz eşya iç satışları Eylül'de yüzde 0,4 düşerek 769 bin oldu. 6 ana üründe satışlar Ocak-Eylül döneminde yıllık yüzde 5 düştü.

Yayınlanma: 25.10.2022 - 11:09
Beyaz eşya satışları düştü
Abone Ol google-news
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) aylık ve dönemsel olarak beyaz eşya satışlarına ilişkin verileri düzenledikler basın toplantısında açıkladı. Sektörün en büyük oyuncularının yönetici pozisyonunda olduğu TÜRKBESD toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer (Arçelik Türkiye Genel Müdürü), Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semir Kuseyri (BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Bosch Türkiye Satış Direktörü), Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz (Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı), Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özkadı (Arçelik Kalite, Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü) ve Genel Sekreter Ayşe Keskinkılıç katıldı. 

TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya iç satışları Eylül'de yüzde 0,4 düşerek 769 bin oldu. 6 ana üründe satışlar Ocak-Eylül döneminde yıllık yüzde 5 düştü.

Toplam beyaz eşya üretimi Eylül'de yıllık yüzde 2,5 artışla 3,2 milyon oldu. Beyaz eşya ihracatı ise yıllık yüzde 3,6 artarak 2,4 milyona yükseldi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler