‘Yetersiz’ denilen yurtlara yüzde 95 zam

Öğrenciler, neredeyse ikiye katlanan barınma ücretlerini, artan ekonomik kriz içerisinde karşılayamama endişesini yaşıyor ve zamların geri çekilmesini istiyor.

‘Yetersiz’ denilen yurtlara yüzde 95 zam
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.08.2024 - 04:00

Hacettepe Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Barınma Birimleri Yönetim Kurulu zam kararını açıkladı. Buna göre, 4 kişilik öğrenci yurtlarının fiyatı yapılan yüzde 65’lik zamla birlikte 980 TL’den bin 625 TL’ye, yine Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Öğrenci Evleri’nin fiyatı ise yapılan yüzde 95’lik zammın ardından 2 bin 440 TL’den 4 bin 760 TL’ye yükseldi. Neredeyse ikiye katlanan barınma ücretlerine ise öğrencilerden tepkiler geldi. Öğrenciler, artan ekonomik kriz içerisinde yurt ücretlerini karşılayamama endişesini yaşıyor ve zamların geri çekilmesini talep ediyor. Gazetemiz Cumhuriyet’in ulaştığı Hacettepeli bir öğrenci yurtların yetersizliğine dikkat çekti. Hem Öğrenci Evleri’nde hem de yurtlarda ortak bir haşere sorunu olduğunu kaydeden öğrenci, “Camı bacayı kapatsak dahi zehirli zehirsiz çoğu böcek ve özellikle örümcek odalarda kol geziyor. Bildiğim kadarıyla bizde olmadı ama erkek ve kız yurtlarında pek çok kez fare görülmüş” dedi. 

'EŞYALAR DÖKÜLÜYOR'

Odalardaki eşyaların uzun zamandır yenilenmediğini ve bakım yapılmadığını belirten öğrenci, “Eşyalarımız çok eski, iki yurtta da böyle. Hatta ‘dökülüyor’ denebilir. Bir keresinde duş başlığı yüzüme patlamıştı, sonra değiştirildi. Gördüğüm kadarıyla Öğrenci Evleri’nde bazı odaların banyo tavanlarının sıvası yok, dilekçe verilmesine rağmen genellikle ‘halledeceğiz’ diye geçiştiriliyor. Bazen görevli bulmakta zorlanıyoruz çünkü ‘vardiya değişimi’ yazıp saatlerce gelmiyorlar, bu sebeple çamaşır yıkayamadığım çok oldu. Kız-erkek yurtlarında benim de deneyimlediğim şu ki lavabolar tamamen ortak ve bu ortak lavabolarda hijyen neredeyse sıfıra yakın. Son olarak orantısız zam yapılıyor, zaten en çok rahatsız olduğumuz konu bu. Hizmette ve Türkiye geneli gelirlerde kayda değer hiçbir gelişme olmamasına karşın Öğrenci Evleri’nin ücreti yaklaşık yüzde 95 zam ile 2 bin 440 liradan 4 bin 760 liraya çıktı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursu ve diğer çeşitli burslar ile geçinen çok fazla arkadaşımız var. Bu nedenle kız-erkek yurtlarında kalanların bursunun neredeyse yüzde 80’i barınmaya gidiyor. Bazı arkadaşlarımız tam zamanlı çalışmak zorunda kalıyor. Kısacası olanaklar uzun süredir aynı fakat fiyat orantısız bir şekilde zamlanıyor” diye konuştu. 


Etiketler: #yurt zammı
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler