Üniversitelerin biyokimya bölümü mezunları yıllardır işsiz, atama bekliyorlar

AKP’nin eğitimde yarattığı yıkım gün geçtikçe daha da belirginleşiyor. Sekiz yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) açılan ve Türkiye’de yalnızca üç üniversitede bulunan biyokimya bölümünden mezunların bugüne kadar hiç ataması yapılmadığı ortaya çıktı.

Üniversitelerin biyokimya bölümü mezunları yıllardır işsiz, atama bekliyorlar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.12.2022 - 04:00

Biyokimya bölümü mezunları atanmamaktan şikâyetçi. İlk olarak sekiz yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde açılan (KTÜ), daha sonra 2018’de Kafkas Üniversitesi ve 2019’da da Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) açılan, önlisans biyokimya bölümüyle ilgili bugüne kadar herhangi bir atama yapılmadı.

Biyokimya bölümünün yaklaşık 400 mezunu var. Ataması yapılmayan biyokimya bölümü mezunları duruma tepkili. 2019’da KTÜ’den mezun olan Fatma Karakurt, diplomasının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu ve hastanede zorunlu staj yaptığını belirtti. Mezun olduğu 2019’dan bu yana alanında iş bulamadığını belirten Karakurt, “Kamu ve özel sektörde kendi alanımızda herhangi bir iş olanağımız yok. Bölüm sekiz yıldır var fakat Sağlık Bakanlığı atamalarında biz yokuz” dedi.  

BU BÖLÜMÜ NEDEN AÇTILAR?

KTÜ mezunu Çağla Güneş ise dört yıldır işsiz olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Atamalarının yapılması için mücadele ettiklerini belirten Güneş, “Hastane laboratuvarında 40 iş günü staj yapmama karşın herhangi bir sağlık kurumuna alımımız yapılmıyor. Yıllardır bunun için çabalıyoruz. Bakanlığa kadar gittik ancak hiç bir şekilde adımız anılmıyor. Madem böyle olcaktı bu bölümü neden açtılar? Biz gençler çalışmak istiyoruz, evlerimizde oturmak istemiyoruz” diye konuştu. 

‘BÖLÜM VAR ATAMA YOK’

2022 yılında Kafkas Üniversitesi Biyokimya bölümünden mezun olan Ömer Konu ise ‘Bölüm var atama yok’ diyerek duruma tepki gösterdi. En az 200 kişilik atama beklediklerini vurgulayan Konu, “Sağlık Bakanlığı atamalarında herhangi çalışma alanımız yok” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon