MEB’den öğretmene yine kıyafet ayarı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelge 81 ile gönderildi. Genelgede öğretmenlerin giyimine ilişkin 12. madde dikkat çekti. Söz konusu maddede “öğretmen, yönetici ve okul çalışanlarının kıyafetlerinde öğrencilere rol model olmasına, öğretmenlik mesleğinin ve eğitim kurumlarında çalışmanın gerektirdiği tavır ve davranışların önemine hassasiyet gösterilecektir” ifadelerine yer verildi.

MEB’den öğretmene yine kıyafet ayarı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.08.2024 - 04:00

MEB 14 Ağustos 2024 tarihinde 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelge 81 ile gönderildi. Genelgede öğretmenlerin giyimine ilişkin 12. madde dikkat çekti. Söz konusu maddede ‘öğretmen, yönetici ve okul çalışanlarının kıyafetlerinde öğrencilere rol model olmasına, öğretmenlik mesleğinin ve eğitim kurumlarında çalışmanın gerektirdiği tavır ve davranışların önemine hassasiyet gösterilecektir’ ifadelerine yer verildi. Eğitimciler, eğitimde birçok sorun varken giysilerinin gündeme alınmasına ‘yaşam tarzına müdahale’ tepkisini gösterdi. 

‘GİYSİ YARDIMI YAPILSIN’

Genelgedeki giysi maddesine tepki gösteren öğretmenler MEB’in kendilerine verdiği eğitim ödeneğinin yetersiz olduğunu belirterek ödeneğe giysi yardımının da eklenmesini talep etti. 

‘KARAR VERME HAKKINA SAHİBİZ’

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitimci Özgür Bozdoğan, “Siyasi iktidar ve kamu kurumları aldıkları karar ve yaptıkları uygulamalarla insanların yaşam tarzına müdahele ediyor. Eğitim emekçileri olarak bizler kendi kıyafetimize karar verme hakkına sahibiz. En iyi kıyafeti biz belirleriz” diye konuştu. 

İKİ ADET TAKIM ELBİSE ALINMIYOR

MEB öğretmenler için eylül ayında 4 bin 85 liralık eğitim ödeneği verecek. Bu ödenek ile öğretmenler iki takım elbise bile alamıyor. En ucuz takım elbiseden almak isteyen bir öğretmenin ortalama 2 bin 500 lira civarında bir rakamı gözden çıkarması gerekiyor.

ÖNLÜK DAYATMASI YAPILMIŞTI

MEB’in geçen yıl da öğretmenlerin giysilerine ilişkin aldığı karar tepki görmüştü. 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin genelgenin 11. maddesinde “Öğretmenlerin, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir” ifadeleri kullanılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise konuya ilişkin “Öğretmen arkadaşlarımızın okullarda bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikrettik” açıklamasında bulunmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler