KPSS sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? KPSS'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? KPSS puan hesaplaması nasıl yapılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil, 104 sınav merkezinde bugün gerçekleşti. Sınavdan çıkan adaylar, 2022 KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki, KPSS sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? KPSS'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? KPSS puan hesaplaması nasıl yapılır?

KPSS sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? KPSS'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? KPSS puan hesaplaması nasıl yapılır?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.09.2022 - 13:33

Soruların sızdırıldığı yönündeki iddiaların ardından ÖSYM'nin güncellediği sınav takvimiyle 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022'de yani bugün gerçekleştirdi. Sınavdan çıkan adaylar ise sonuçlara odaklandı. İşte, merak edilenler...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS maratonu, 9 Ekim tarihinde son oturumun yapılmasıyla bitecek. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL, NERDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr/)  üzerinden öğrenebilir. Adaylar, sonuçların açıklamasının ardından alınan puan, doğru veya yanlış cevap sayılarına ulaşabilecekler.

KPSS'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

KPSS'de her adayın testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlendikten sonra, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ve adayın aldığ ham puan ortaya çıkacak. Sonuç olarak, KPSS puanı hesaplanırken; 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.

KPSS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler