Eğitimciler tepkili: Öğretmenlerin emeği değersizleştiriliyor

Bozdoğan: “Milli Eğitim Akademisi’nde ders verecek kişilerin alacağı ücret, kendileriyle aynı işi yapan öğretmenlerin aldığı ek ders ücretinin neredeyse 3 katı."

Yayınlanma: 21.06.2024 - 04:00
Eğitimciler tepkili: Öğretmenlerin emeği değersizleştiriliyor
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) çerçevesinde hayata geçirmek istediği ve eğitimcilerin "AKP'nin kendi memur kadrosunu yaratma projesi" olarak değerlendirdiği Milli Eğitim Akademisi'nde ders vereceklerin ders ücreti katsayısı 400 olarak açıklandı. Öğretmenlerin aldığı ek ders ücreti katsayısı ise 140. Konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuşan eğitimci Özgür Bozdoğan, "Milli Eğitim Akademisi'nde ders verecek kişilerin alacağı ücret, kendileriyle aynı işi yapan öğretmenlerin aldığı ek ders ücretinin neredeyse 3 katı. Bu akademiye yüklediğiniz anlam da, öğretmene verilen düşük ücretlerin kalıcılaştırılması da öğretmenlerin emeğini değersizleştiriyor. Akademide görevli öğretmenin normal öğretmenden nasıl bir farkı olacak? Bu, eşitsizlik" diye konuştu.

'MAARİF'LE BELİRLENEN ÖĞRENCİ PROFİLİNİ YETİŞTİRECEK'

Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim fakültelerini anlamsızlaştırdığını ifade eden Bozdoğan, "İktidar, siyaseten kendisine yakın olmayan kişilerin burada görev almasına engel olacaktır. Kendi kadrosunu orada görevlendirecektir. Buralar akademi vasfı taşımıyor. Buralar, öğretmenlerin elendiği ve maarif modeliyle belirlenen öğrenci profilini yetiştirecek şekle sokulmaya çalışıldığı kurumlar olacak" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler