Bakanlıktan ‘okul gıdası logosu’ yanıtı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yedi yıl ertelenmesiyle tartışılan “Okul Gıdası Logosu”na ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun verdiği soru önergesini yanıtladı.

Bakanlıktan ‘okul gıdası logosu’ yanıtı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.09.2024 - 04:00

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 16 Eylül 2019’da uygulamaya konulmasının kararlaştırılmasının ardından gıda üreticisi firmaların hazırlıklarını tamamlayabilmesi için önce Eylül 2020 tarihine, sonra Eylül 2021, ardından Eylül 2023 ve son olarak da Eylül 2026 tarihine ertelenen “Okul Gıdası Logosu” uygulamasına ilişkin Milli Eğitim (MEB) Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TMBB’ye soru önergesi vermişti. Tarım ve Orman Bakanlığı, dün Yanıkömeroğlu’nun soru önergesine yanıt verdi. 

‘ORTAK MUTABAKATLA ERTELENDİ’

Verilen yanıtta, onaylanan gıdaların çeşitli olmadığı belirtilerek “2021-2022-2023 eğitim öğretim yıllarında okul gıdası onayı alan ürün çeşidinin az olması ve onay alan firmaların üretime geçememesi nedeniyle kantinlerinde satış yapan gıda işletmecileri ürün temininde zorluklar yaşamış olup; bakanlığımız, MEB ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak mutabakatıyla tebliğin onay ve logo kullanımına ilişkin hükümlerin yürürlüğünün ertelenmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

BAKANLIK VERİ PAYLAŞMADI

Ayrıca, verilen yanıta göre, okul kantinlerine 2024’ün ilk 6 ayında 21 bin 368 denetim gerçekleştirildi. Ancak bakanlık, kaç tane kantinde uygunsuzluk tespit edildiğine ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.


Etiketler: #okul gıdası #Logo
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon