Volkan Özdemir Dağıstan'daki saldırıları değerlendirdi: 'Din çatışması amaçlanıyor'

Ata Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı araştırmacı yazar Volkan Özdemir, Rusya’nın Dağıstan bölgesindeki saldırıları değerlendirdi.

Yayınlanma: 25.06.2024 - 04:00
Volkan Özdemir Dağıstan'daki saldırıları değerlendirdi: 'Din çatışması amaçlanıyor'
Abone Ol google-news

ATASAM Başkanı Volkan Özdemir, Rusya’nın Dağıstan bölgesinde yaşanan terör saldırısını Cumhuriyet’e değerlendirdi. Rusya-Ukrayna savaşının sahada Rusya’nın lehine ilerlediğini ancak Rusya’ya psikolojik saldırıların arttığını söyleyen Özdemir, “Kafkasların hedef seçilmesi çok manidar. Bu bence bekleniyordu. Kafkasya’da uzun süredir selefi akımlar Batılar tarafından çeşitli yerlerde kullanılmış. Rusya, Ukrayna’da sahayı kazanırken Rusya içerisinde bu tür terör saldırılarının olması Batı tarafından planlanan bir hareket. Burada Rusya içerisinde bir din çatışması ortamı yaratılmak istendiği görünüyor” dedi. 

'RUSYA ŞU AŞAMADA NÜKLEER SİLAHA BAŞVURMAZ'

Terör saldırıları sonucunda Rusya’nın nükleer güç kullanma riskinin düşük bir olasılık olduğunu belirten Özdemir, “Batı’nın maksadı biraz da Rusya’yı buraya doğru teşvik etmek. Fakat Rusya şu aşamada nükleer silaha başvurmaz çünkü sahada kaybetmiyor. Rusya buna tenezzül etmeyecektir fakat bu tür terör saldırılarıyla Rusya bu yana doğru kışkırtılmak istenecektir. Önümüzdeki aylarda saldırıların şiddetinin daha da artacağını düşünüyorum. Ancak Rusya’nın bu oyuna geleceğini yani bunun karşılığında nükleer silah kullanmak gibi bir hataya düşeceğini zannetmiyorum” diye konuştu.

KAFKASYA'DAKİ SELEFİ AKIMLARI TEHLİKELİ

ABD’nin nükleer silah kullanımındaki kötü şöhretini paylaşmak istediğini ve Rusya’yı bu sebepten kışkırttığını kaydeden Özdemir, “Rusya içerisinde de sertlik yanlısı olup nükleer bomba kullanılmasını tavsiye eden önemli uzmanlar var. Fakat ben bunun genel anlamda Rusya’nın çıkarlarıyla örtüşmediğini ve Putin’in de soğuk kanlılığını koruyacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı. Özdemir ayrıca Kafkasya’da yükselen selefi akımlarının Türkiye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri için de tehlike oluşturduğunu söyledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler