Tayvan'da tatbikat öncesi İHA alarmı: Havadan broşürler atıldı!

Çin'e ait bir insansız hava aracının, 8 Haziran'da Tayvan'a bağlı bir takımada olan Kinmen hava sahasına izinsiz girdiği belirtilerek, Mashan bölgesi üzerinde broşürler attığı bildirildi.

Yayınlanma: 10.06.2024 - 12:11
Tayvan'da tatbikat öncesi İHA alarmı: Havadan broşürler atıldı!
Abone Ol google-news

Çin'e ait bir insansız hava aracının, 8 Haziran'da Kinmen hava sahasına izinsiz girdiği belirtilerek, Mashan bölgesi üzerinde broşürler attığı bildirildi.

Broşürlerde, “Çin parçalara bölünemez, yeniden birleşme büyük bir zaman meselesidir” ifadeleri yer aldı.

Çinli yetkilileri, Tayvan kontrolündeki adalara el ilanları veya diğer tanımlanamayan nesneleri bırakmasını durdurmaya çağıran Kinmen yönetimi, bu tür eylemlerin yalnızca yerdeki insanların yaralanmasına neden olmakla kalmayıp aynı zamanda havacılık güvenliğini de ciddi şekilde tehlikeye attığını belirterek, Çinli yetkililerden vatandaşlarının bu tür düzensiz davranışlarda bulunmalarını engellemelerini istedi.

 

Kinmen yönetimi, yerel polisin öğleden sonra ilçenin Polis Bürosu üzerinde uçan tanımlanamayan bir drone tespit ettiğini, ancak memurların drone'u düşürmek için sinyal bozucu silahlarını kullanmak üzereyken, drone'un hızla Xiaoximen ve Houhu yönünde uçtuğunu açıkladı.

Kinmen Savunma Komutanlığı durumu yakından izlediğini ve ordunun standart operasyon prosedürlerine uygun olarak gerekli karşı önlemleri almaya hazır olduğunu belirtti.

Komutanlık, ordunun İHA videolarını incelediğini ve İHA'nın bir askeri üssün yakınında uçmadığını tespit ettiğini söyledi.

Tayvan Genelkurmay Başkanı Mei Jiashu, olayın, Temmuz ayında Kinmen adalarında düzenlenecek “Han Guang-40” tatbikatından önce meydana geldiğini söyledi.

KİNMEN ADALARI

Kinmen veya Quemoy adaları, Tayvan'a bağlı bir takımada ve Tayvan'ın ilçelerinden biridir. 

Tayvan Boğazı'nın batısında, Çin'in Fujian eyaleti kıyısı yakınlarında ve Xiamen'den 1.5 km uzaklıkta yer almaktadır. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler