Sırp lider Vucic, NATO'nun, Yugoslavya'yı bahaneler öne sürerek bombaladığını söyledi
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Yugoslavya'nın bombalanmasının yıldönümünde, NATO'nun o dönemde "egemen ve özgür bir ülkeye saldırdığını" vurgulayarak, "Askerimizi ve polisimizi öldürme hakkını nereden aldınız, size bu hakkı kim verdi?" diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Yugoslavya'nın bombalanmasının yıldönümünde yaptığı konuşmada NATO'ya çağrıda bulunarak, "bölge halkını öldürme hakkını kimin verdiğini" sordu.
Aleksandr Vucic, "(NATO'ya) Ülkemizin bir parçasını koparıp almanızın, çocukları ve sivilleri, askeri ve polisi öldürmenizin üzerinden 24 yıl geçti. Askerimizi ve polisimizi öldürme hakkını nereden aldınız, size bu hakkı kim verdi?" dedi.
NATO'nun "egemen ve özgür bir ülkeye saldırdığını" savunan Vucic, NATO temsilcilerinin bombardımanı "insani bir felaketten" kaçınma bahanesiyle gerekçelendirdiklerini söyledi.
Vucic, "Herhangi bir insani felaketi önlemediniz, başka bir devletin topraklarına bir santim, bir ayak parmağı bile basmayan özgür ve egemen bir ülkede isyancı grupları silahlandırdınız" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
Ferhat Göçer: 'Yetkilileri defalarca uyardım'
-
DBL Entertainment'in sahibinden 'zorunlu' açıklama!
-
Trevor Noah'ın gösterisi iptal edildi
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kurultay' sorusuna yanıt
-
Bahçeli'den dikkat çeken 'Volkan Konak' paylaşımı
-
CHP'den tepki gecikmedi!
-
Sevda Türküsev'in 'İmamoğlu' paylaşımı dalga konusu oldu
-
Cemal Enginyurt, o müftüye demediğini bırakmadı!
-
Eşinin tabut başındaki sözleri yürek yaktı!
-
'Seçim yapma vakti gelmiştir'