Pasifik'te savaş alarmı: Rus filosu yüksek hazırlık durumuna geçti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, denetim kapsamında Pasifik Filosu'nun savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildiğini bildirdi.

Pasifik'te savaş alarmı: Rus filosu yüksek hazırlık durumuna geçti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.04.2023 - 14:23

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, başkent Moskova'da askeri yetkilerle yaptığı toplantıda, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla orduda denetimlerin yapıldığını söyledi.

Bunun askeri güçlerin hazırlık durumunu tespit etme ve iyileştirme amacıyla yapıldığını belirten Şoygu, "Bugün saat 9'da (Vladivostok saati) Pasifik Filosu devreye geçirildi ve savaşa yüksek hazırlık durumuna geçmeye başladı" dedi.

Şoygu, denetim kapsamında Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri, askeri birlikler ile destek birliklerinin de devre sokulduğunu aktararak şöyle devam etti:

"Denetimin amacı, silahlı kuvvetlerin potansiyel bir düşmanın okyanus ve deniz bölgelerindeki saldırganlığını püskürtme yeteneğini geliştirmektir. Filonun, Genelkurmay Başkanlığının emirlerine uygun şekilde eğitim planı geliştirerek kısa sürede savaş operasyonları için hazırlığını yapması, yakın ve uzak deniz bölgelerinde bazı savaş eğitimi gerçekleştirmesi gerekecek."

Bu bağlamda Ohotsk Denizi'nin güney kısmı, Kuzey Pasifik Okyanusu'ndaki Sahalin Adası ve Kuril Adaları'na olası düşmanın konuşlanmasının engellenmesi gerektiğini vurgulayan Şoygu, denetimin Rusya Deniz Kuvvetleri Başkanı Amiral Nikolay Evmenov'un yönetiminde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Pasifik Filosu'nda bugün başlatılan ani denetimin NATO'nun genişlemesi ve Japonya'nın olası NATO üyeliğiyle bağlantılı olmadığını söyledi.

Peskov, "Hayır, bununla bağlantılı değil. Bu, ordunun hazırlanmasına, silahlı kuvvetlerimizin geliştirilmesine ve savaşa hazırlık durumunun denetimine ilişkin rutin bir uygulama" dedi.

ABD VE FİLİPİNLERDEN DEV TATBİKAT

ABD ve Filipinler, 12 Nisan'da Güney Çin Denizi ve Tayvan Boğazı'nın çevresinde şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikata başladı.

Yaklaşık iki hafta sürecği belirtilen “Balikatan” (Omuz Omuza) adlı tatbikata 12 bin 200’ü ABD askeri olmak üzere 17 bin 600 asker katıldı.

ÇİN'İN TATBİKATI SONA ERDİ

Çin, geçtiğimiz hafta Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'in ABD Temsilciler Meclisi Kevin McCarthy ile yaptığı görüşme sonrası askeri tatbikata başlamıştı.

Üç günlük askeri tatbikat kapsamında Çin savaş uçakları ve gemileri ada çevresinde faaliyet göstermişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon