Papa'dan müzakere çağrısı: 'Derhal ateşkesin sağlanması...'
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'de ateşkese yönelik müzakerelerin durmaması çağrısında bulundu.

Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisin penceresinden geleneksel pazar duasını eden Papa, Orta Doğu'daki gelişmelere dair mesajlar verdi.
Papa, "Bir kez daha Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın, diğer Filistin şehirlerine yayılma riski taşıması nedeniyle endişe duyuyorum" dedi.
Gazze'de ateşkes çağrısını yineleyen Papa Franciscus, "Müzakerelerin durdurulmaması ve derhal ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve çocuk felci de dahil olmak üzere pek çok hastalığın da yayıldığı Gazze'deki halka yardım edilmesi yönünde çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.
Papa, "Kutsal topraklarda barış olsun, Kudüs'te barış olsun. Kutsal şehir, Hristiyanların, Yahudilerin ve Müslümanların saygı gördüğü ve kabul edildiği bir buluşma yeri olsun ve kimse kutsal mekanların statükosunu sorgulamasın" ifadelerini kullandı.
ABD, Mısır ve Katar, bir süredir İsrail ile Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve esir takasına yönelik görüşmeleri yürütüyor.

En Çok Okunan Haberler
-
Cem Küçük'e canlı yayında sert tepki!
-
Hakan Fidan'a 'İmamoğlu' tepkisi
-
İmamoğlu'nun diplomasına ilişkin flaş gelişme!
-
İBB operasyonlarına halktan büyük tepki!
-
Alışverişe çıkan Ticaret Bakanı'na, CHP'den ilk yanıt!
-
Özel'den TOBB Başkanı'na sert yanıt!
-
'Boykot' çağrısı uyutmadı!
-
Özel'den derbi için çağrı
-
Erdoğan'ın 'boykot çağrıları' gündemde!
-
O kişilerin emekliliği iptal edilecek!