Meksika'da belediye başkan adaylarına suikast: Bıçaklı saldırıya uğradılar
Meksika'da belediye başkan adayları Noe Ramos Ferretiz ve Alberto Garcia, ayrı ayrı uğradıkları saldırılar sonucu hayatlarını kaybetti.

Ulusal basında çıkan haberlere göre ülkenin kuzeyindeki Tamaulipas eyaletine bağlı Ciudad Mante kentinin belediye başkan adayı Noe Ramos Ferretiz, seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı.
Saldırıda, Ramos Ferretiz hayatını kaybetti.
Ramos Ferretiz, muhalefetteki Ulusal Eylem Partisi (PAN) ve Kurumsal Devrim Partisi (PRI) koalisyonu adına yeniden Ciudad Mante kentinin belediye başkanı olarak seçilmek için yarışıyordu.
Meksika'nın güneyinde bulunan Oaxaca eyaletindeki San Jose Independencia kentinin belediye başkan adayı Alberto Garcia, kayıp ihbarından bir gün sonra ölü bulundu.
Eyalet savcıları yaptıkları açıklamada, Garcia'nın kent yakınlarında dövülerek öldürülmüş halde bulunduğunu duyurdu.
Ramos Ferretiz ve Garcia'nın ölümü, 2 Haziran'da düzenlenecek genel ve yerel seçimler öncesinde Meksika'da siyasetçilere yönelik artan şiddet eylemlerini tekrar gündeme getirdi.
Her seçim döneminde siyasetçilere yönelik şiddette artışın gözlemlendiği Meksika'da, 2006'dan bu yana 80'den fazla belediye başkanı, organize suç çeteleri tarafından öldürüldü.
Ülkedeki çeteler, seçim dönemlerinde adayları tehdit ediyor ve siyasetçileri kendileriyle işbirliği yapmaya zorlamak için şiddeti araç olarak kullanıyor.

En Çok Okunan Haberler
-
Önder'in sağlık durumu ile ilgili yeni gelişme
-
Geldikleri gibi gidiyorlar!
-
CHP, bir kurultay daha yapacak!
-
Kütahyalı hakkında resen soruşturma başlatıldı
-
6 araştırma şirketinin anketinde çarpıcı sonuç!
-
'Bu haberi bir muhalif yapsaydı...'
-
Özel, Devlet Bahçeli'ye seslendi
-
Aynı menzile yürümeye devam!
-
Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir: 'Diren baba'
-
MHP'li Büyükataman'dan Özel'e yanıt!