Macron'un eşine “erkek” diyen kadınlar, mahkeme tarafından cezalandırılacak

Paris'te bir mahkemenin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'un “erkek olarak doğduğunu” iddia eden iki kadına ceza vereceği bildirildi.

Macron'un eşine “erkek” diyen kadınlar, mahkeme tarafından cezalandırılacak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2024 - 12:08

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'un “erkek olarak doğduğunu” iddia eden Natacha Rey ve Delphine Jegousse'un davası Haziran ayında Paris ıslah mahkemesinde görüldü. 

First Lady Brigitte Macron duruşmaya katılmadı, bir avukat tarafından temsil edildi. Asıl sanık Rey de hastalığı nedeniyle duruşmaya katılmadı. 

Sadece Rey tarafından hazırlanan materyalleri dağıtmakla suçlanan ve internette medyum Amandine Roy olarak bilinen 49 yaşındaki Jegousse hakimlerin karşısına çıktı.

First Lady Brigitte ve kardeşi Jean-Michel Tronier, Rey'i “iftira” atmakla suçluyor. 

Brigitte Macron'un avukatı, savcılıktan her iki kadına da manevi tazminat olarak 10'ar bin euro para cezası verilmesini ve yaklaşık 3 bin euro mahkeme masrafı ödenmesini talep etti.

NE OLMUŞTU?

Aralık 2021'de, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç ay önce, kendisini bağımsız bir gazeteci olarak tanımlayan 50 yaşındaki Rey, YouTube'da First Lady'yi birkaç yıldır araştırdığını söyledi. 

Videoda, Macron'un cumhurbaşkanından 24 yaş büyük olan eşinin aslında Jean-Michel adında bir adamdan doğduğunu iddia etti. 

Mart ayında Macron, eşinin cinsiyetine ilişkin magazin haberlerini ilk kez kamuoyu önünde eleştirdi. 

Macron, Cumhurbaşkanı olarak karşılaştığı en kötü şeyin “insanların bunlara inanmasına ve özel hayatınız da dahil olmak üzere sizi taciz etmeye başlamasına neden olan yanlış bilgiler ve uydurma hikayeler” olduğunu söyledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler