İran'da bir ilk: Savunma tüneli inşa edecek
İsrail’in İran’ı hedef alan saldırılarının ardından, başkent Tahran’da savunma tüneli inşa edilmesine karar verildi.

İran, İsrail’in saldırılarının ardından güvenliği arttırmak için harekete geçti.
Tahran Belediyesi Kent Konseyi Ulaştırma Dairesi Başkanı Cafer Taşkeri Haşimi yaptığı açıklamada, yapılacak tünelin yeraltından tıbbi tesislere doğrudan ulaşımı sağlayacağını belirtti.
Tünelin şehir merkezine yakın bir konumda yer alacağını ve metro çalışmalarının sürdüğü Modafane Selamet İstasyonu’ndan İmam Humeyni Hastanesi’ne bağlanacağını ifade eden Haşimi, “Bu savunma tüneli sayesinde tıbbi tesislere doğrudan erişim sağlanacak. Ülke tarihinde bu amaçla ilk kez bir savunma tüneli inşa edilecek” dedi.
İran, İsrail’in 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran büyükelçiliğine saldırmasına karşılık olarak 13 Nisan’da İsrail’e insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirmişti.
İran ayrıca 1 Ekim’de Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ve Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Abbas Nilfuruşan’ın öldürülmesine karşı İsrail’e 180 balistik füze ile saldırı düzenlemişti.
İsrail de 1 Ekim saldırısına misilleme olarak 26 Ekim’de İran’daki askeri noktaları hedef almış, saldırıda 1’i sivil, 4’ü asker olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
CHP'den flaş 'Ekrem İmamoğlu' açıklaması
-
Erdoğan seçim için tarih verdi
-
'Hukuk sistemi çalışmayan ülkelere yatırımcı çekmek...'
-
Rektör yardımcısına hapis istemi: Görevden alındı!
-
Terör örgütü PKK'den 'kongre' yanıtı
-
İyilik yapmak isterken mağdur oldu
-
Tanyeli tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
-
31 yaşındaki imam, camide intihar etti
-
Hırvatistan'dan kaleci açıklaması!
-
Duşakabin camındaki lekelere son! İlk günkü gibi parlak