Hatay'da meydana gelen deprem sonrası Lübnan'da eğitime ara verildi
Dün akşam Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından, Lübnan'da bugün tüm okullar ve üniversiteler tatil edildi.

Dün akşam Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, Suriye, Lübnan, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.
Lübnan'daki Jeologlar Derneği'nin eski başkanı Halil el-Zein, depremin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerle bağlantılı olduğunu söyledi.
El-Zein, depremin, "Anadolu levhasını Afrika ve Arap levhalarından ayıran fay üzerinde sismik aktivitenin varlığının en büyük kanıtı" olduğuna dikkat çekti.
Lübnan Ulusal Deprem Merkezi Genel Müdürü Dr. Raed Ahmed ise sarsıntının 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin "artçı şoklarından biri" olduğunu savundu.
Dr. Raed Ahmed, "ana depremin tüm fayların kışkırtılmasına yol açan büyük enerjisinin bir sonucu olarak bu artçı sarsıntıların uzun süre devam edeceğini" söyledi.
LÜBNAN'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Lübnan Milli Eğitim Bakanlığı, depremin ardından Salı günü tüm okulların ve üniversitelerin tatil edildiğini duyurdu.
Lübnan geçici hükümetindeki Eğitim Bakanı Abbas Halabi, "Eğitim kurumlarının güvenliği kapsamında binalardaki çatlak veya tehlikelerin" araştırılacağını aktardı.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu ve Candaş Tolga Işık arasında diploma diyaloğu
-
Küçükkaya'dan 'ROK' krizine yeni yorum!
-
Sürücüler dikkat! Beyaz far tarihe karışıyor...
-
'Canından bezdirdiler, istifa etmek zorunda kaldı'
-
Başsavcılığın acelesi var!
-
'Son kabadayı' olarak biliyordu: Koğuşunda ölü bulundu
-
Erdoğan'dan flaş 'DEM Parti' açıklaması
-
Acun Ilıcalı'dan 'İmamoğlu' açıklaması
-
İmamoğlu'na üçüncü 'salon' engeli!
-
Son seçim anketinde büyük fark