Güney Kore, Japonya'nın itirazını reddetti

Güney Kore, Japon Denizi'ndeki (Doğu Denizi) "tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları" civarında yaptığı inceleme faaliyetlerine yönelik Japonya'dan yapılan itirazı kabul etmediğini duyurdu.

Yayınlanma: 27.06.2024 - 13:14
Güney Kore, Japonya'nın itirazını reddetti
Abone Ol google-news

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Japonya Dışişleri Bakanlığının söz konusu adalarda, Seul'un Hidrografi ve Oşinografi Ajansınca yürütülen inceleme faaliyetlerine ilişkin dün diplomatik kanallar aracılığıyla ulaştırdığı itiraz hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Ajansın, tartışmalı Dokdo/Takeşima Adaları civarında yürüttüğü faaliyetlerin meşru olduğu vurgulanırken Japonya'nın buradaki faaliyetlere ilişkin itirazının kabul edilmediği kaydedildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından ismini açıklanmayan bir yetkili, konuya ilişkin "Japonya'nın topraklarımız hakkındaki iddialarını kabul edemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Seul'un Hidrografi ve Oşinografi Ajansı, okyanus akıntılarını izlemek ve su sıcaklıklarını ölçmek için tartışmalı adaların bulunduğu bölgeye düzenli olarak araştırma gemileri yolluyor.

TARTIŞMALI ADALAR

Güney Kore'nin "Dokdo", Japonların ise "Takeşima" olarak adlandırdığı bölge, uzun zamandır iki ülke arasında egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Güney Kore, kontrolü altında tuttuğu, toplam alanı 0,2 kilometrekarelik toprak parçalarına 1954'ten bu yana güvenlik personeli konuşlandırıyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler