Economist muhabiri depremin siyasi etkilerini yorumladı: 'Artık Erdoğan'ın liderliği daha fazla sorgulanıyor'
The Economist Türkiye muhabiri Piotr Zalewski, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ΑΒD merkezli NPR'nin sorularını yanıtladı.
![Economist muhabiri depremin siyasi etkilerini yorumladı: 'Artık Erdoğan'ın liderliği daha fazla sorgulanıyor'](/Archive/2023/2/12/2051048/kapak_141959.jpg)
ABD Ulusal Radyo Ağı'nda (NPR), sunucu Michel Martin'e konuşan The Economist gazetesi muhabiri Piotr Zalewski, depremin siyasi artçılarına ilişkin olarak, "müdahale yetersizdi ve Erdoğan bile bunu kabul etti... Yaşanan depremin etkileri, sandık başına giden seçmenlerin zihinlerinde ağır bir yük oluşturacak" ifadelerine yer verdi.
Deprem bölgesinde bulunan deneyimli muhabir, "Bölgede odak noktası hayat kurtarmak olsa da insanlar artık Erdoğan'ın liderliğini giderek daha fazla sorguluyor" dedi.
DEPREMİN SİYASİ ETKİLERİ...
Zalewski, 1999 Marmara depreminin Erdoğan'ın seçilmesine zemin hazırladığını belirtirken, "Erdoğan 2003 yılında başbakan seçildi ve geçtiğimiz 20 yıl boyunca iktidarda kaldı. Ayrıca bir darbe girişimi, büyük bir yolsuzluk skandalı, hükümet karşıtı protestolar ve bir mülteci krizi atlattı" dedi.
Zalewski, sözlerine şöyle devam etti:
"Depremin etkileri, sandık başına giden seçmenlerin zihinlerinde ağır bir yük oluşturacak."
SAVAŞ ALANI BENZETMESİ
Deprem bölgesinde bulunan Zalewski, acil durum ekipleri ve kurtarma görevlilerinin günlerce erişemediği bölgenin yoğun bir bombardımanın ardından "savaş alanına dönmüş bir kente" benzediğini vurguladı.
İmar affının zararlarına da değinen Zalewski, "Konutlar, deprem yönetmeliğine aykırı olarak ya da göz ardı edilerek inşa edildi ve hükümet bunu ele almak için yeterince şey yapmadı. [İmar affı] Oy kazanmak için bir araç olarak kullanıldı."
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
Demirören Holding yöneticisine tutuklama!
-
'AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur'
-
'Erdoğan talimat verdi, Ali Erbaş durdurdu'
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
Erdoğan, Özel'e açtığı davada kaybetti
-
Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
'Kral Kaybederse' dizisinin Kenan Baran'ı gerçekte kim?
-
Dokuz belediye başkanından Yavaş'a destek
-
Hepsi 92 yaşındaki kadının midesinden çıktı!