Çin'den Kamboçya'ya destek: 150 yeni araç ile ofis ekipmanları hibe edildi

Çin, yaklaşan ASEAN Savunma Bakanları Toplantısı Artı (ADMM-Artı) ve ilgili toplantılara hazırlanan Kamboçya'ya 150 yeni araç ile ofis ekipmanı sağladı.

Yayınlanma: 02.09.2022 - 09:30
Çin'den Kamboçya'ya destek: 150 yeni araç ile ofis ekipmanları hibe edildi
Abone Ol google-news

Çin, Kamboçya'ya 150 yeni araç ile ofis ekipmanı sağladı.

Çin'in Kamboçya Büyükelçisi Wang Wentian, bağışlanan araçlar ile ofis ekipmanını Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı General Tea Banh'a Punom Pen'in kuzeyindeki banliyölerde yer alan Kazan-Kazan Anıtı'nda düzenlenen törende teslim etti.

Wang Wentian, Çin Savunma Bakanlığı'nın yaptığı bağışın yaklaşan ADMM-Artı ve ilgili toplantılara ev sahipliği yaparken Kamboçya Milli Savunma Bakanlığı'nı destekleme amacı taşıdığını söyleyerek, "Kamboçya'nın bölgesel güvenlik meselelerinde daha aktif ve önemli bir rol oynamasını içtenlikle umuyoruz" dedi.

Wang, Çin ordusunun pratik işbirliğini derinleştirmek, bölgesel istikrarı korumak ve ortak çıkarları savunmak için Kamboçya Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ile omuz omuza duracağını kaydederek, Çin ile Kamboçya arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekerek ikili ilişkilerin şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ve ülkeler arasında karşılıklı saygı ile desteği kapsayan ilişkiler için bir model teşkil ettiğini ifade etti.

Törende konuşan General Tea Banh da bağışlanan araçların Kasım ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan ADMM-Artı ve ilgili toplantılar sırasında yabancı delegelerin taşınması için kullanılacağını söyledi.

Tea Banh, "Bu araçlar ve ofis ekipmanları, onları askeri diplomasimizde acilen -özellikle de ASEAN başkanlığı görevlerimizi yerine getirmekle meşgul olduğumuz bu yıl- kullanmamız gerektiği için çok değerliler" diye konuştu.

ASEAN'ın başkanlığını 2022 yılında Kamboçya yürütüyor. ASEAN üyeleri arasında Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler