Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması: Bakan yardımcıları görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran Dışişleri Bakanları görüşmesi ile ilgili gelecek hafta Moskova'da toplantı için Rusya'dan davet aldıklarını bildirdi.

Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması: Bakan yardımcıları görüşecek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.03.2023 - 13:17

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye, Rusya ve Suriye dışişleri bakanları arasında düzenlenmesi planlanan toplantıya ilişkin soruya yanıt veren Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya ve Suriye arasında Savunma Bakanları üçlü savunma bakanları toplantısı gerçekleştirildiğini, mevkidaşı Abdullahiyan'ın da bu formata katılmak istediklerini söylediğini hatırlattı.

AA'nın aktardığına göre Çavuşoğlu, mevkidaşına İran'ın da bu toplantıya katılmasının hiçbir mahsurunun olmadığı yanıtını verdiklerini belirterek, şu anda Suriye için ayakta kalan tek mekanizmanın Astana formatı olduğunu söyledi.

Dışişleri bakanları toplantısı için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Bunu dörtlü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ruslardan olası dışişleri bakanları toplantısının hazırlığı için teknik düzeyde bir toplantı yapma teklifi geldi gelecek hafta için. Bakan yardımcımızı da Moskova'ya göndereceğiz. Bu toplantıya İran tarafı da katılacak. Bu toplantıda dışişleri bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak" diye konuştu.

Çavuşoğlu, daha sonraki aşamada herkesin uygun gördüğü bir zamanda dışişleri bakanları düzeyinde toplantı gerçekleştirilebileceğini belirterek, sözlerini, "Gelecek hafta Moskova'da teknik düzeyde dörtlü bir toplantı için Rusya'dan bir davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız" diye tamamladı.

"HAVA SAHAMIZI AÇTIIK"

Çavuşoğlu, BM yardımlarının Suriye'ye kesintisiz şekilde sürdüğünü aktardı.

Çavuşoğlu, "Kilis’te açılan iki tane sınır kapımızın da insani yardımlar için kullanılabileceğini söylemiştik. Kilis tarafından da Suriyelilere yardım ulaştırıldı. BM’nin yardımları kesintisiz şekilde devam ediyor. İnsani yardım için hava sahamızı da açtık" dedi.


Etiketler: #İran #Rusya #suriye

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon