Avrupa Konseyi’nden hak ve özgürlük vurgusu
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset, İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunu “yakından takip” ettiğini söyledi.

4. Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Berset, İBB merkezli operasyon ve sonrasında yaşananlara ilişkin konuştu.
Berset, “Bu gelişmeler ülke genelinde protestolara, gazetecilerin gözaltına alınmasına ve kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanıldığına dair iddialara yol açmıştır. Yargı süreçlerine halel getirmeksizin belirtmek isterim ki ifade ve basın özgürlüğü, barışçıl toplanma hakkı ve adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan haklar, demokratik güvenliğin temelini oluşturur. Üye devletler için bağlayıcıdır” dedi.
AİHM kararlarının tam olarak uygulanmasına vurgu yapan Berset, “Yaklaşan Ankara ziyaretim sırasında, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine sadık kalmasının önemini bir kez daha vurgulayacağım” ifadelerini kullandı.

En Çok Okunan Haberler
-
İstanbul'da 6.2 büyüklüğünde deprem!
-
İstanbul Silivri'de korkutan deprem!
-
Asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak
-
Özgür Özel'den çağrı geldi
-
Kurtulmuş'tan Anıtkabir'de büyük gaf
-
AKP çakıldı, CHP büyük fark attı!
-
DEVA Partisi'nde istifa: Nedenini açıkladı
-
Mutfağın en kolay tatlısı: 3 malzemeli soğuk pasta tarif
-
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü var!
-
23 Nisan yürüyüşüne engel!