Muğla Afet Dayanışma Koordinasyonu’ndan destek çağrısı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Muğla’da tabip odası, TMMOB, KESK, DİSK ve Muğla Barosu’nun çağrısıyla kurulan Muğla Afet Dayanışma Koordinasyonu (MAK) depremin yaralarını sarmak için tüm yurttaşları ve kitle örgütlerini koordinasyona katılmaya, dayanışmayı güçlendirmeye davet etti.

Muğla Afet Dayanışma Koordinasyonu’ndan destek çağrısı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2023 - 10:55

Muğla’da, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için siyasi partiler, Muğla Tabip Odası, DİSK, KESK, TMMOB ve Muğla Barosu gibi meslek ile kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı Muğla Afet Dayanışma Koordinasyonu (MAK) destek çağrısında bulundu. 

MAK üyeleri Menteşe’de kurulan halk dayanışma noktasında bir basın açıklaması yaparak yurttaşları dayanışmaya davet etti. 

Muğla Tabip Odası temsilcisi Cafer Şahin’in okuduğu basın açıklamasında “dayanışma ruhunu”na dikkat çekildi. 

Yaraların uzun süre silinemeyeceğini aktaran Şahin, “Biliyoruz ki hem deprem bölgelerinde olan depremzede yurttaşlar, hem de diğer şehirlerimize gelen depremzede yurttaşlarla dayanışma görevimiz uzun süre devam edecek. Bu zorluğun ve zorunluluğun farkındayız, bu yüzden de dayanışmamızı güçlendirerek devam ettirmeye kararlıyız” dedi.

Muğla’ya çok sayıda depremzedenin geldiğini belirten Cafer Şahin, depremzede yurttaşların ulaşım, barınma, ayni ihtiyaç, eğitim, sağlık, psikolojik destek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için MAK’ı kurduklarını belirterek, “Koordinasyonunun en temel amacı dayanışma göstermek isteyen yurttaşlar ile depremzede yurttaşların buluşmasını sağlamak ve dayanışma faaliyetlerini kolaylaştırmaktır. Koordinasyon kısa zamanda toplumda karşılık bulmuş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi de yer tahsisi ve destek sağlamıştır” diye konuştu.

KÖYLÜLERDEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Kent Meydanı Katlı Otopark altındaki dayanışma noktamızda ayni ihtiyaç malzemelerinin paylaşılmasının yanı sıra Muğla’ya gelen depremzede yurttaşların transferi, konaklamalarının sağlanması, depremzede yurttaşlarca ifade edilen diğer taleplerin karşılanması için de çalışmalarımızı sürdürüldüğünü aktaran Şahin, merkezin her gün 11:00 ile 18:00 arası açık olduğunu belirtti. Bugüne kadar merkeze gelen depremzede sayısının 500’e yaklaştığını söyleyerek devam eden Cafer Şahin, “Merkezimize yüzlerce dayanışmacı bir bölümü yeni sıfır giysi, temizlik ürünleri, gıda, bir bölümü de temiz ikinci el giysi, ayakkabı gibi ürünleri getirmişlerdir. Ayrıca köylülerce de depremzedelerle dayanışmak amacıyla kendi üretimleri olan doğal ürünler merkezimize teslim edilmiştir. Bunun yanı sıra depremzedelerin konaklaması için konut sağlanması, eşyalarının yerleştirilmesi, depremzedelerin hukuki ve resmi işlemleri konusunda danışmanlık ve destek sağlanması da şimdiye kadar yürüttüğümüz dayanışma faaliyetleridir” dedi.

“UZUN VADELİ BİR BİRLİKTELİK!”

Deprem bölgesiyle her daim temas halinde olduklarını belirten Şahin, “Benzer şekilde Muğla ilçelerinde de koordinasyonun faaliyet grupları oluşmuş durumdadır ve depremzedelerle dayanışmamız ilçelerde de sürdürülmektedir. Önemle ifade etmek isteriz ki oluşturulan koordinasyon kısa vadeli bir oluşum değil, hem yaşadığımız deprem felaketinin gerektireceği uzun soluklu dayanışmayı hem de daha sonra yaşanabilecek diğer afetler sırasında gerekli koordinasyonun sağlanmasını amaçlayan uzun vadeli bir birlikteliktir. Muğla’da afet farkındalığının artması ve deprem başta olmak üzere Muğla’nın afetlere hazır hale getirilmesi de önümüzdeki süreçte takipçisi olacağımız gündemler arasındadır” şeklinde konuştu.

"GÜZEL GÜNLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Son olarak yurttaşlara da çağrı yapan Cafer Şahin, “Tüm yurttaşları ve kitle örgütlerini koordinasyonumuza katılmaya, dayanışmayı güçlendirmeye, yan yana gelmeye, yaralarımızı birlikte sarmaya, acılarımızı paylaşmaya davet ederken dayanışmamıza katkı koyan tüm yurttaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, sendikalara ve meslek odalarına bir kez daha teşekkürü borç biliriz. Dayanışmayla yaralarımızı saracak, hep birlikte yeniden ayağa kalkacak ve umut dolu güzel günler için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler