Vejetaryen lezzet turu: Daha az et tüketmek için uzak diyarlardan üç tarif

Tüm dünyada etsiz yemekler yemek pişirme geleneklerinin bir parçasıdır ve hem etseverler hem de vejetaryenler tarafından beğenilmektedir. İştahınızı kesinlikle kabartacak rahatlatıcı ve doyurucu tarifler yaratmak için bu geleneklerden esin alınan üç tarifi sizin için araştırdık. Canınız daha az et yemek ve sebze ziyafeti çekmek istediğinizde bu tarifler mutlaka aklınızda olsun.

Yayınlanma: 10.09.2023 - 11:42
Vejetaryen lezzet turu: Daha az et tüketmek için uzak diyarlardan üç tarif
Abone Ol google-news

Dünya mutfağı, her damak tadına hitap edebilecek çok çeşitli tatlar, dokular ve malzemeler sunar. Bir vejetaryen gözüyle dünya mutfağını keşfetmek ise mutfak ufkunuzu genişletmenin yeni ve heyecan verici yemekler tatmanın olağanüstü bir yoludur. Artık vejetaryenlik dünyadaki birçok insan için yaygın bir yaşam biçimi oldu.

Etik, sağlık veya çevresel nedenlerle, giderek daha fazla insan etsiz beslenmeyi seçiyor. Ancak bu, vejetaryenlerin yemeklerinde lezzet veya çeşitlilikten taviz vermeleri gerektiği anlamına gelmiyor.

Aslında dünyanın her köşesinden hem lezzetli hem de besleyici olan sayısız vejetaryen tarif var. Bu yazıda, dünyanın dört bir yanından üç vejetaryen tarifi keşfedeceğiz. Afiyetle…

ÇİN USULÜ ZENCEFİLLE BASİT VEGAN TOFU VE SEBZE

  • 3/4 fincan soya sosu
  • 1/2 bardak limon suyu
  • 1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş veya kıyılmış)
  • 400 gr. tofu peyniri
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ (veya zeytinyağı)
  • 1/2 karnabahar (doğranmış)
  • 1 demet brokoli (doğranmış)
  • 2 adet havuç (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 dolmalık biber (dilimlenmiş herhangi bir renk)
  • 1 fincan bezelye
  • 1 bardak mantar (dilimlenmiş, her türlü)
  • 3 adet yeşil soğan (yeşil soğan, dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı pirinç (önceden pişirilmiş)

NASIL YAPILIR?

Büyük bir sığ kasede soya sosu, limon suyu ve zencefili çırpın. Bu sosta tofuyu en az bir saat bekletin. Bir wok veya büyük bir tavada sık sık karıştırarak karnabahar, brokoli, havuç, soğan, dolmalık biber ve tofuyu yüksek ısıda pişirin. Bezelye, mantar ve yeşil soğanı ekleyin. Sadece birkaç dakika daha pişirmeye bırakın. Daha sonra pirinci ekleyin ve iyice karıştırarak pişirin.

Ricotta vejetaryen hint palak paneer

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş veya kıyılmış)
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 su bardağı ekşi krema
  • 3 büyük ıspanak demeti
  • 250 gr. taze süzülmüş ricotta peyniri

NASIL YAPILIR?

Orta ateşte büyük bir tencerede, sarımsak ve soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında bir veya iki dakika bekletin. Taze zencefil, kimyon, kişniş ve zerdeçal ekleyin, karıştırın ve baharatların bir dakika daha pişirmesine izin verin. Daha sonra ısıyı orta dereceye kadar düşürün ve ekşi krema ekleyin, karıştırın, ıspanakları ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada bir kaşık yardımıyla taze ricotta ve önceden ısıtılmış yağı karıştırın. Ispanak karışımına ısınmış ricotta peynirini ekleyin. Kapağı kapatın ve 5 ila 7 dakika daha orta derecede pişirin.

FRANSA’DAN ISPANAK SUFLE

  • 500 gr. ıspanak
  • Yarım soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
  • 150 gr. rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

NASIL YAPILIR?

Küp soğanı zeytinyağında kavurun. Temizlenmiş ıspanakları soğana ekleyin. Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Ispanaklı harcı ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğutun. Peynirler ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Kuru bir kapta yumurta aklarını mikserle çırpın ve kaşık kaşık diğer karışıma ekleyin. Spatula ile çırpmadan ekleyin. Sufle kaplarının içine yağ sürüp hamuru paylaştırın. 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon