İktidarın Edirne’deki seçim vaadi millet bahçesi bakımsız kaldı

Yazgan: “Kentin simgelerinden birini, iktidarın seçim yatırımına oyuncak ettiler. Bir ormanı bahçeye dönüştürmeyi maharet saydılar. Ormana diktikleri fidanlara bakmayı dahi beceremediler. ‘Yatıp yuvarlanmak’ için bir kentin ormanını seçim malzemesi gibi gördüler."

İktidarın Edirne’deki seçim vaadi millet bahçesi bakımsız kaldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.09.2024 - 04:00

Edirne’de Söğütlük olarak da bilinen İzzet Arseven Kent Ormanı’nda 2022’nin eylül ayında millet bahçesi yapılması gündeme geldi. Ağaçların kesileceğinin ve alana beton döküleceğinin ortaya çıkmasının ardından 212 milyon liralık ihale, yargıya taşındı. İhale sonuçlanmadan inşaata başlanması nedeniyle ihale iptal edildi. Danıştay da yapılan itirazları reddetti. Ayrıca “alanın orman niteliği korunduğu” gerekçesiyle verilen izin de iptal edildi. Bunun üzerine proje yenilenerek ikinci ihale gerçekleştirildi ve 186 milyon 600 bin liraya sonuçlandı. Kasım ayında çalışmaların tamamlanması ve açılışının yapılması öngörülen millet bahçesi, bu kez fidanların kurumasıyla gündeme geldi. Açılışı dahi yapılmayan alanda dikilen fidanların kuruduğu görüldü. 

‘ÖVÜNDÜKLERİ FİDANLARI YETİŞTİREMEDİLER’

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, duruma tepki gösterdi. Söğütlük Kent Ormanı’nın Edirne için önemli olduğunu kaydeden Yazgan, “Kentin simgelerinden birini, iktidarın seçim yatırımına oyuncak ettiler. Bir ormanı bahçeye dönüştürmeyi maharet saydılar. Ormana diktikleri fidanlara bakmayı dahi beceremediler. ‘Yatıp yuvarlanmak’ için bir kentin ormanını seçim malzemesi gibi gördüler. Daha önce beton aşkları yüzünden proje iptal edilmiş, yargı ormanımızı korumuştu. Betondan vazgeçmediler. Dikmekle övündükleri fidanları dahi yeşertemediler” diye konuştu.

'BETON YIĞINI' VURGUSU

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları’na yönelik yaptığı açıklamada, fidanların kurumasına gerekçe olarak mahkeme sürecini öne sürmesine ve “Biz oraya yeni fidanlar dikeriz” ifadelerine de tepki gösteren Yazgan, “Gençlerimizin isyanı; nefes alacak yerleri olmayışından, doğayı değil betonu seviyor olmanızdan, Edirne’de bu işi yapacak birçok yer varken yıllardır kullanılan ormanlarına proje üretip, oraya ulaşamıyor olmalarından, nedene değil sonuca bakıyor olmalarından. Ayrıca unutulmamalı ki bu proje, içerisindeki beton yığını yapıların varlığından dolayı iptal edildi. Olumlu işleri takdir etmesini de biliriz ama kimse bu kadar haklı bir sebepten dolayı ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimize, onların hayallerini daha da çok yok edecek cevaplar vermemeli. Zaten gelecek umudu bitme noktasına gelen gençlerimize bu şekilde cevap vererek, siz de birer fidan olan gençlerimizi susuzluğa mahkûm ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler