Bartın ırmağına sahip çıkıyor

Bartın'da ırmak ıslah projesi kapsamında 3500 yıllık tarihe sahip Bartın Irmağı havzasında beton duvar ve cam korkulukların yapımının durdurulması için imza kampanyası başlatan Bartın Irmağı İnisiyatifi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mimarlar Odası Bartın Temsilciği Başkanı Selda Çelikyay 'Beton duvar ve cam seddi ile Bartın halkının ırmakla bağının kesilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 06.06.2024 - 09:43
Bartın ırmağına sahip çıkıyor
Abone Ol google-news

AKP - MHP ittifakındaki eski belediye döneminde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından koruma altındaki Bartın Irmağı kenarında izinsiz şekilde yapımına başlanan beton duvar ve cam korkuluklara şehri adeta ikiye böldü.

Şehri yeni sel ve su taşkınlarından koruma amacıyla başlatılan, sunumunu AKP Bartın milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz tarafından yapılan ve tamamen yapay zeka tarafından geliştirilen beton duvar projesi; son yıllarda plansız ve hızla betonlaşmanın bedelini art arda yaşadığı sel felaketleriyle ödeyen Bartın'da yeni bir betonlaşmanın önünü açtı. Binlerce yıllık tarihe sahip ırmak havzasının dokusunu tahrip eden beton duvar ve cam korkuların yapımının durdurulması için sivil toplum kuruluşları ve çevre aktivistleri öncülüğünde kurulan Bartın Irmağı İnisiyatifi prpjenin durdulması için imza kampanyası başlattı.

Bartın'da yaklaşık 10 bin kişi imza kampanyasına destek verdi. Bartın Irmağı İnisiyatifi Dünya Çevre Günü dolayısıyla ve imza kampanyasının son gününde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Bartın Belediyesi Meclis üyeleri, meslek ve ticaret odaları, STK'lar ve sendikalar, muhtarlar ve çok sayıda çevre gönüllüsünün katıldığı basın açıklamasında konuşan Mimarlar Odası Bartın Temsilciliği Başkanı Selda Çelikyay, "Gençlerin ve kadınların yoğun katılımıyla Bartın'ı tanıyan, seven ve hiç kimsenin hayali olmayan bu ırmak projesine itiraz dilekçelerimiz Irmak insiyatifi ve Bartın Belediye Başkanı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edileceğiz. Kampanyalarımız ve çalışmalarımız Bartın halkının sesi duyuluncaya ve insan aklı, duygusu yapay zekaya galip gelinceye kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına katılan çok sayıda çevre gönüllüsü Bartın Irmağı'na sahip çıkıyor sloganları attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler