Bilim insanlarından plastik atıkları dönüştürme yöntemi
Çinli bir araştırma ekibi, hem maliyetleri azaltan hem de faydalı petrol bazlı malzeme üretebilen polietilen plastik atık dönüştürme yöntemi geliştirdi.
Beş ana plastik tipinden biri olan polietilen plastik, son derece dayanıklı ve biyolojik olarak kolayca çözülmeyen bir yapıya sahip. Ancak Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, mevcut teknolojiden faydalanırken kullanışlı yan ürünler üretebilen yeni bir geri dönüşüm yöntemi keşfetti.
Hem kimyasal yapıları hem de nitelikleri açısından polietilen ve petrol arasındaki benzerlikleri göz önünde bulunduran ekip, yeni yöntemi oluşturmak için petrol endüstrisindeki teknolojiyi ödünç aldı.
Ekip, plastik atığın kimyasal yapısını parçalayıp yeniden düzenleyerek yüksek değerli halka şeklinde hidrokarbonlar oluşturan bir "hidrojen solunumu" stratejisi geliştirdi. Bunlar daha sonra ilaç, boya, reçine ve liflerin sentezi için hammadde olarak kullanılabilecek.
Çin Bilimler Akademisi'nde öğretim görevlisi olan Han Buxing, araştırma kapsamında petrol bazlı kimyasal ürünler elde etmek için polietilen plastik atıklar gibi çevreyi kirleten maddeler kullanılarak, plastik atıkların "yapay karbon döngüsü" için yeni bir yöntem ortaya konulduğunu belirtti.
En Çok Okunan Haberler
- O sütler zincir marketlerden toplatılıyor!
- SGK binlerce eve yazı gönderdi!
- Ferdi Tayfur'un cenazesindeki kavgayı anlattı
- Çamaşır kurutma makinesi alacaklar dikkat!
- 'Yeşil ve gri pasaportta sistem değişiyor' iddiası
- Yeşil ve gri pasaportlar için açıklama geldi
- Yeni yılın ilk 3 gününde 4 ürün gümrükten döndü!
- Ferdi Tayfur'un 17 yaşındaki oğlu cenazede ortaya çıktı
- Tanju Özcan'a 'Suriyeliler' soruşturması
- Hobi olarak başlamıştı: Şimdi dünyaya satış yapıyor