ABD'de Huawei ve ZTE'nin tamamen saf dışı bırakılması maliyetli
Huawei ve ZTE'nin ABD'deki şebekelerden çıkarılmasının şimdiye kadar özellikle küçük operatörler için oldukça maliyetli ve zor olduğu bildirildi.
New York Times'ta (NYT) yayımlanan yazıda ABD şebekelerinin Çinli teknoloji şirketlerinden arınmasının kolay olmadığı vurgulandı.
ABD Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) göre bunun maliyetinin şimdiden 5 milyar ABD dolarının üzerine çıktığı ve bu sayının ABD Kongresi'nin geri ödemeler için ayırdığı miktarın iki katından fazla olduğu belirtildi.
NYT'de çıkan yazıda, birçok kullanıcının yeni ekipman için uzun tedarik zinciri gecikmeleriyle de karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. 2020'de yürürlüğe giren "sök-değiştir" programı, ABD'li şirketlerin Çinli Huawei ve ZTE şirketlerince üretilen telekom ekipmanlarını kaldırmasını ve değiştirmesini zorunlu kılıyor.
Öte yandan programın yükü orantısız şekilde AT&T ve Verizon gibi büyük şirketlerden ziyade Çinli firmaların daha ucuz cihazlarına bel bağlayan küçük operatörlerin üzerine binmiş durumda.
NYT'nin yazısında, sök-değiştir programının neden olduğu zorluklarla yüzleşen bazı küçük telekom şirketlerinin, şebekelerini güncelleyip topluma hizmet sağlamaya devam etmelerinin mümkün olmadığını beyan ettikleri dile getirildi.
En Çok Okunan Haberler
- 'Akşener'in görevi kesinleşti' iddiası
- 'Müjde'ler belli oldu!
- Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'a gözaltı!
- İmamoğlu'ndan flaş 'Akpolat' açıklaması
- Gözaltındaki Başkan Akpolat'tan ilk açıklama
- Bakandan asgari ücret ara zam mesajı!
- Erdoğan'ın çağırdığı CHP'li başkan ortaya çıktı
- Özel'den gözaltı sonrası ilk açıklama
- CHP'li başkandan ilk açıklama!
- 'Kabine' iddiası: Akşener cephesinden açıklama!