Bu tarifler ile hastalıkları kendinizden uzak tutun: Bağışıklık sistemini güçlendiren 5 doğal içecek tarifi
Bağışıklık sistemi, vücudun enfeksiyonlara karşı savunmasını sağlayan karmaşık bir mekanizmadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Doğal içecekler, vitamin ve mineral açısından zengin içerikleri sayesinde bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olabilir. Peki, hangi tarifler ile hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz? İşte, bağışıklık sistemini güçlendiren 5 doğal içecek tarifi...
1. ZENCEFİL VE LİMONLU İÇECEK
Malzemeler:
1 parça taze zencefil (yaklaşık 3-4 cm)
1 limon
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
2 su bardağı su
Hazırlık:
Zencefili ince dilimler halinde kesin.
Su kaynamaya başladıktan sonra zencefilleri ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte demlemeye bırakın.
Demlenen suyu süzün ve içerisine limon suyu ve balı ekleyin.
Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Faydaları:
Zencefil, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Limon ise yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı destekler.
2. TURUNÇGİL SMOOTHIE
Malzemeler:
1 portakal
1 mandalina
1/2 limon
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı su
Hazırlık:
Portakal, mandalina ve limonu sıkarak suyunu çıkarın.
Suyun içine bal ve suyu ekleyin.
Karışımı bir mikserle çırpın ve smoothie kıvamına getirin.
Faydaları:
Turunçgiller, C vitamini bakımından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir kaynaktır.
3. KIRMIZI MEYVE VE YOĞURT SMOOTHIE
Malzemeler:
1 su bardağı dondurulmuş ya da taze çilek
1 su bardağı yaban mersini
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal
1/2 su bardağı su veya süt
Hazırlık:
Tüm malzemeleri bir mikserle birleştirin.
Kıvamına göre su veya süt ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Faydaları:
Kırmızı meyveler, yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklığı destekler. Yoğurt ise probiyotik kaynakları sayesinde sindirim sistemini güçlendirir.
4. ZERDEÇAL VE KARABIBER İÇECEĞİ
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Hazırlık:
Sıcak suyun içerisine zerdeçal ve karabiberi ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra balı ekleyin.
Sıcak olarak tüketin.
Faydaları:
Zerdeçal, bağışıklık sistemini güçlendiren ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir baharattır. Karabiber, zerdeçalın emilimini artırır.
5. YEŞİL ÇAY VE NANE
Malzemeler:
1 poşet yeşil çay
1/2 su bardağı taze nane yaprağı
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
2 su bardağı su
Hazırlık:
Su kaynadıktan sonra yeşil çay poşetini ve nane yapraklarını ekleyin.
5-7 dakika demlemeye bırakın.
Demlendikten sonra süzün ve bal ekleyerek sıcak olarak tüketin.
Faydaları:
Yeşil çay, yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini desteklerken, nane sindirime yardımcı olur.