Sanatçı Pınar Aydınlar, hakim karşısına çıkacak

Sanatçı Pınar Aydınlar hakkında “terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla dava açıldı.

SİBEL BAHÇETEPE

7 Haziran genel seçimlerinde İzmir HDP milletvekili adayı olan halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar ile HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz ve sanatçı Murat Elmastaş hakkında “Terör örgütünün propagandasını yapmak, suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla dava açıldı. Aydınlar, sanatın ve sanatçıların baskı altında olduğunu belirterek “Bizler sömürüye karşı mücadele ettiğimiz, ezilen halkların yanında olduğumuz için açılan davalarla korkutulmak isteniyoruz” dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aydınlar, Elmastaş ve Yılmaz hakkında iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tarafından kabul edildi. Dava, 15 Şubat’ta İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Aydınlar, 3 Mayıs günü İzmir’de seçim çalışması kampanyası sırasında yaptığı konuşmalarından dolayı dava ile karşı karşıya kaldığını belirterek “İbrahim Kaypakkaya’yı, Deniz Gezmiş’i, Mahir Çayan’ı andığım, Kobani sürecinde devrimci güçleri selamladığım için hakkımda dava açıldı” dedi. Her zaman ezilen halkların yanında olduğunu vurgulayan Aydınlar, söylediği türküler ve yaptığı konuşmalar nedeniyle bugüne kadar hakkında 5 dava açıldığını anımsattı. Aydınlar, özetle şunları kaydetti:

“Seçim kampanyası sırasında yaptığım konuşmamda hem İbrahim Kaypakkaya’yı, hem Mahir Çayan’ı, hem Mazlum Doğan’ı, hem Kobani’de yaşamını yitiren Kader Ortakaya’yı andım. Bunlara baktığımızda hangi örgüt diye sorarlar, çünkü farklı siyasetleri sahipleniyorum. Mesele, devrim mücadelesini veren insanları sahiplenmek. Bu ülkede çocuklar katlediliyor, kadınlara tecavüz ediliyor. Onlar serbest kalırken, bir kravatla iyi hal indirimi alırken, bizler ‘sınırsız ve sınıfsız yaşamı sahipleniyoruz’ dediğimiz için yargılanmak istiyoruz. Bütün bu süreçlerde bizler halka saldıranları değil, ezilen halklardan yana tavır alacağız. Halklara zulüm edenlere karşı asla taviz vermeyeceğiz. Hrant Dink’i, Uğur Mumcu gibi aydınları katledip; Can Dündar’ı, Erdem Gül’ü cezaevine koyup susturmak istediler. Ama unutulmasın ki kalem tarih yazar, kalemi susturmak isteyenlere karşı bugün kanla beslenen ve kanla yazılanlara karşı direnenlerin tavrı en büyük cevap olacaktır. Bugün birlikte olma günümüz.”