MHP seçim beyannamesi açıklandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP, Cumhuriyet'in temel nitelikleri, Türk milli kimliği, demokratik rejim ve temel insan hakları gibi değerleri vazgeçilmez olarak kabul eden ve bunların uzlaşma arayışı adı altında tartışılmasını reddeden bir anlayışa sahiptir'' dedi.

cumhuriyet.com.tr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, ''2011 Seçim Beyannamesi'' tanıtım toplantısında, adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak gördüklerini söyledi.

İktidarlarında, adil ve hızlı yargılamanın sağlanması için gerekli altyapının oluşturulacağını belirten Bahçeli, ''Geçici bir tedbir olan tutukluluğun cezalandırmaya dönüşmesi önlenecektir. Yargıtay'ın hizmet kapasitesi geliştirilecektir. Yüksek yargının içtihat oluşturma işlevi önündeki engeller kaldırılacaktır. HSYK üyelerinin seçimi demokratik usullere uygun olarak ve yargı bağımsızlığını zedelemeyecek şekilde yeniden düzenlenecektir'' dedi.

Yargının genel bütünlüğünü bozmadan ihtisas mahkemeleri oluşturacaklarını ifade eden Bahçeli, hakim, savcı ve yardımcı personel ihtiyacının giderilerek, bunların mali ve sosyal haklarıyla diğer özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılacağını söyledi.

Adli hizmet sunan kolluk güçlerinin, idari yönden yeniden yapılandırılacağının altını çizen Bahçeli, Adli Tıp Kurumunun özerk yapısının da güçlendirilerek, etkin denetimin tesis edileceğini bildirdi.

Yolsuzluklarla amansız bir şekilde mücadele edeceklerini bildiren Bahçeli, şöyle konuştu:
''Ahlaki kirlilik ve yolsuzluklar önlenerek 'temiz siyaset-temiz yönetim' süratle tesis edilecektir. Makam ve mevkisi ne olursa olsun yolsuzluk yapanlardan yargı önünde sonuna kadar hesap sorulacaktır. Yolsuzluktan suçlu görülen kişilerin servetlerinin nerede ve kimin adına kayıtlı olursa olsun, zaman aşımı gözetilmeksizin el konulmasına imkân sağlayacak hukuki düzenlemeler yapılacaktır. Yolsuzlukları önlemek ve koordinasyon amacıyla özerk bir 'Yolsuzlukla Mücadele Kurulu' oluşturulacaktır. Bütün kamu kurum ve kuruluşları denetim kapsamına alınacak ve etkin bir hukuka uygunluk denetimi yanında, performans denetimi yapılması sağlanacaktır... Teşvik mevzuatı, ülkenin kalkınmasına hizmet edecek ve her türlü şaibeyi bertaraf edecek şekilde yeniden şekillendirilecektir. Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecektir. Vatandaşın, kamu kurumlarından aldığı hizmetten memnun ve mutlu olduğu, idari eylem ve işlemleri denetleyebildiği ve mutlak güven duyduğu bir kamu yönetimi tesis edilecektir...''

Personel rejiminin, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden ele alınacağını ifade eden Bahçeli, kamuda ücret adaleti sağlayacaklarını bildirdi.
''Devletin görevlerinin merkez, taşra ve yerel yönetimler arasında dağılımı yeniden belirlenerek, teşkilat yapısı devletin yürüteceği hizmetlerle uyumlu şekilde tekrar düzenlenecektir'' diyen Bahçeli, ''Yerel yönetim reformuyla, kamu hizmetlerinin erişimini kolaylaştırmak, kalitesini ve etkinliğini artırmak amacıyla yerel yönetimlerin hizmet kapasitesi artırılacaktır'' dedi.


"Siyasi ahlak yasası çıkartılacak"

Türk siyasi ve bürokratik hayatına ilkeli, seviyeli, dürüst ve temiz bir yönetim anlayışının yerleştirilmesine özel önem vereceklerinin altını çizen Bahçeli, ''Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin ve üst siyasi yönetim kadrolarının faaliyet ve çalışmalarının tüm yönlerinin etik esaslara bağlanması için 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkartılacak, milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüce Divan yetkisi ve görevi, yargılanmanın adil, bağımsız ve ihtisas sahibi mahkeme tarafından yapılması anlayışıyla yeni baştan yapılandırılacaktır'' dedi.

MHP'nin Cumhuriyet'in temel nitelikleri, Türk milli kimliği, demokratik rejim ve temel insan hakları gibi değerleri vazgeçilmez olarak kabul eden ve bunların uzlaşma arayışı adı altında tartışılmasını reddeden bir anlayışa sahip olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
''MHP iç huzur ve güvenliği tehlikeye düşürecek, etnik bölücülüğün önünü açacak ve ayrıcalıklı terörün siyasi gündemi ve emellerine hizmet edecek yaklaşımlara karşı çıkacak, bu yöndeki eğilimlere meşru zeminlerde direnecektir. Bu çerçevede; tek millet-tek devlet esasına dayanan, üniter yapıdaki milli devlet bünyesinde; farklı etnik kimliklere siyasi ve hukuki statü tanınarak çok parçalı millet yapısı oluşturulmasına, kişi hak ve özgürlüklerinin etnik temelli kolektif haklara dönüştürülmesine, Türkçe dışındaki dillere ve farklı kültürlere resmi statü kazandırılarak yapay azınlık yaratılmasına, Milli kimlik tanımının değiştirilerek 'Türkiyelilik' kavramının esas alınmasına ve Türk milleti kavramı yerine ikame edilmeye çalışılmasına, Türkçe'den başka dillerde 'anadil' olarak eğitim yapılmasına, Türkiye'nin idari yapısının değiştirilerek yerel yönetimlerin mahalli parlamento olarak çalışacağı özerk bölgeler sisteminin hayata geçirilmesine, imkan ve zemin hazırlayacak hususları hiçbir şekilde tartışma konusu yapmayacak, bunlara sonuna kadar karşı çıkacaktır...''