Metro Turizm'in sahibinden tepki çeken Soma tweetleri

Metro Turizm'in sahibi Soma'daki faciaya ilişkin attığı tweetler ile büyük tepki topladı.

cumhuriyet.com.tr

Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk'ün, Soma'daki maden faciasına ilişkin attığı tweetler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Çok sayıda işçimizin kaybedildiği maden faciasının bir 'sabotaj' olduğunu öne süren Galip Öztürk, “Bunlardan her şey beklenir” dedi.

İşte o tweetler

 

Galip Öztürk kimdir?

Çete, uyuşturucu ve cinayet suçlarından yargılandıktan sonra cezaevinden çıkan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk MİT'e Adana’da otobüs ve kamyon verdiklerini  açıklamıştı.

İstanbul Otogarı’nda çaycı olarak işe başladığı bilinen Galip Öztürk AKP iktidarıyla birlikte tam anlamıyla yükselişe geçti. Otobüs filosunu genişleten Öztürk, İstanbul’daki Bayrampaşa ve Harem Otogarı yanı sıra, Çanakkale, Kayseri Samsun’un da aralarında bulunduğu 10'a yakın büyük terminal işletmesini aldı.

Galip Öztürk ismi bu süreçte çete, uyuşturucu, cinayet, şantaj ve tehdit suçlarıyla birlikte yazıldı. Ulusoy, Varan, Kamil Koç gibi rakip firmaların baskı ve şiddet uygulanarak devre dışı bırakıldığı iddianamelere girdi. İddianamelerde Öztürk'ün kurduğu  ‘Mini Metro’ firması ile şehir içi taşımacılık yapan küçük firmaların da devre dışı bırakıldığı belirtildi.

"Cemaat tehditle para aldı"

Galip Öztürk, cemaat ve AKP savaşında da tarafını açıkça belli etti.  A Haber’de katıldığı programda da Cemaat’in kendisinden tehditlerle para aldığını söyledi.

"MİT'e otobüs ve kamyon verdik"

Öztürk, Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) Adana’da otobüs ve kamyon verdiklerini de açıkladı. Öztürk, program sunucusunun “Birtakım nakliye olaylarında Metro Turizm şirketinizin imkânlarını devlete sunduğunuz yönünde bir bilgi var. Bunu doğrular mısınız?” şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Evet, oldu. Geçenlerde Adana olayında biz de şirket olarak MİT’e zaman zaman otobüs ve kargo şirketimiz aracılığıyla kamyonlar verebiliyoruz. Zaten gıdalar falan götürüyorlar. Bunun da karşılığında yine Adana’da şu anda sanıyorum o polisler de herhalde yargılanıyor. Başsavcımız, Adana’daki bölge sorumlusu arkadaşımız da gitti. Bizim kargo yerlerimizi ve yazıhanelerimizi Adana’da basarak, şu anda ben bunları yaşıyorum zaten.”