Riyakârlık Diz Boyu...

22 Haziran 2014 Pazar

Riyakârlık, yani ikiyüzlülük, bizim ülkede sıradanlaştı artık. İki değil, bin yüzlü bunlar! Riyadan kâr ediyorlar. Sahtelikten kâr ediyorlar. Yalandan kâr ediyorlar.
Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’ya müebbet hapis cezası üzerine, yandaş gazetelerdeki başlıkları, yazıları gördükçe, gözlerime inanamıyorum. Efendim nihayet darbelerle hesaplaşılmış! Bunlar kör mü, yoksa görmemek işlerine mi geliyor.
Sen 12 Eylül cuntasının zihniyetini ve tüm kurumlarını sahiplen, onlardan yarar sağlamayı sürdür...
Sen yapılmamış darbe gerekçesiyle orduyu parçala, insanları beş yıl hapislerde çürüt, öldür, suçla, aşağılamaya çalış...
Sen devlet güvenlik mahkemelerini kaldırdım deyip yerine özel yetkili mahkemeleri kur...
Sen, değiştirme sözüyle oturduğun o koltukta, anayasayı değiştirme; seçim yasasına, yüzde onluk baraja dokunma...
Sen, seni beğenmeyen, seni eleştiren, sana itiraz edeni, işinden gücünden et, sürüm sürüm süründür; hapislerde çürüt; ona itiraz hakkı, tepkisini gösterme hakkı tanıma... En ufak bir direniş gösteren ya da itirazını dillendirecek olanı yine polis copu, biber gazı, tazyikli suya boğ… Bana biat etmeyen yok olmaya mahkûm de...
Sen yarattığın korku imparatorluğuyla düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü ayaklar altına al...
Sonra da 12 Eylül cuntasının ahı gitmiş vahı kalmış iki zavallısına ceza biçerek, “12 Eylül’le hesaplaştım” de!
Güldürmeyin beni!

Ayşeeeee!
Haberi okuyunca içimden “Ayşeeee!” diye bir çığlık koptu! Hepiniz okudunuz o dünkü gazetede Bülent Ecevit’in Antalya’dan yolladığı haberi: Ayşe Deniz Karacagil’in adı “Kırmızı Fularlı Kız” kaldı... Türkiye onu Gezi Direnişi’nde boynuna taktığı kırmızı fularla tanıdı.
Ayşe Deniz 20 yaşındaydı. Antalya’da Gezi eylemlerine katıldığı için gözaltına alındı. Kırmızı fular sosyalizm simgesi sayıldı. Tutuklandı. Önce Antalya Cezaevi, ardından bilinmeyen bir nedenle Alanya’ya PKK’lilerin olduğu bir koğuşa tıkıldı... 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere hapisten çıktı... Hakkında 98 yıla dek ceza isteniyordu...
Dün Ayşe Deniz’in PKK’ye katıldığı haberi yer aldı gazetelerde. Artık dağdaki adı “Destan Yörük”tü.... Avukatı “Bu kız ülkeyi terk ettiyse hakkında 98 yıl hapis isteyen cumhuriyet savcısına, kırmızı fularını sosyalizmin simgesi sayan ve onu cezaevine gönderen hâkime sormak lazım” diyordu.
Önümüzdeki günlerde bu hikâyenin ayrıntılarını çok dinleyeceğiz. Ama bu arada: Bir de Ayşe Deniz’in annesine ve babasına sorun bakalım: Acaba onlara göre bu hükümet “12 Eylül vahşetinin hesabını” görmüş mü, görmemiş mi?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nice 100 yıllara 9 Mayıs 2024
Dans hayattır 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları