Vali İsa KüçükNeden 'Merkez'de?

16 Eylül 2012 Pazar
\n\n\n

2012 LYSde başarı oranıyla iller arasında birinci sıraya yerleşen Bartında son 6 yılda eğitim alanına 20 milyon lira harcandı. Bu uğurda valilik konutu bile satışa çıkarılırken gelirin eğitim için harcanmasına karar verildi.

\n

Bu haber 22 Temmuz 2010 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Vali Beyin Modeli Bartını Zirveye Taşıdımanşetiyle verilmiş ve İsa Küçükün valilik çalışmaları övgüler eşliğinde sütunları kaplamıştı.

\n

Bartının sesini, başarısını Türkiye çapında duyuran valimiz İsa Küçükün merkeze alınması büyük üzüntü yarattı.”

\n

Bu haber ise geçen 9 Ağustosta Türkiyenin en eski yerel basın emektarlarından 88 yaşındaki Bartın gazetesinde Başarının Ödülü Bu Olmamalıydı sürmanşetiyle yer aldı.

\n

İsa Küçükün hem AKPli hem CHPli milletvekilleriyle uyumlu bir çalışmayla tüm Bartınlıları memnun eden kalıcı hizmetler yaptığı vurgulanan haberin altında Kimi İz Bırakır, Kimi İş Bırakır başlıklı teşekkür duyurusu ise şöyleydi: Bartına yaptığınız hizmetler için teşekkürler Sayın Valimiz... Sizi çok çalıştırdık, Bartın sizi daima anacak ve unutmayacaktır.

\n

Bartın gazetesi 1906da dönemin Anadolu aydınlarından Cemal Aliş tarafından kurulmuş, 1966’dan bu yana da memleket sevgisini Cumhuriyet sevdasıyla bütünleştiren Esen Aliş tarafından çıkarılıyor.

\n

Gazetenin geçmişini bilenler, nice valiye en sert eleştirilerde bulunmuş bir yerel basın organının İsa Küçükün ardından yazdıklarına şaşırmadılar; çünkü Bartının kamu görevlilerinden tek beklentisi vardı, o da kente ve insanlara cumhuriyetin çağdaş uygarlık hedeflerine uygun hizmetlerde bulunmakİsa Küçük işte bu düşünceyi yaşama geçiren vali olarak kucaklanıyordu.

\n

Peki, hem sağ hem de sol denilen kesimlerin tartışmasız beğenisini kazanan çalışmalarıyla başarılı valilik örneği yaratan İsa Küçük, 6 yıllık Bartın hizmetinden sonra neden bir başka ilimize atanmadı da merkeze alındı?

\n

Türkiyede her eğilimden herkesin günümüzdeki en önemli beklentisine dönüşen insana ve ülkeye hizmet ilkesini simgeleyen bir validen diğer illerin de nasiplenmesi neden tercih edilmedi?

\n

‘Destan’ yazarı

\n

Üstelik İsa Küçük, Kültür Bakanlığınca daha geçen yıl en büyük devlet ödülünün verildiği, arkeolojimizin yaşayan en birikimli hocası ve eşsiz bilgesi Prof. Halet Çambel için Halet Abla Destanını yazarak, sanat ve edebiyat dünyamızın da hayranlığını kazanmış bir aydınımız.

\n

Yaşar Kemalin de beğeniyle söz ettiği kitap, Küçükün Osmaniye Valiliği sırasında Karatepedeki Hitit kazılarında tanıdığı Çambelin, aynı yerde 50 yıldır süren bilim emektarlığını ve yöre insanının nasıl ablası olduğunu belgelemekle kalmıyor; dünyaca ünlü arkeoloğumuzun Ağa Han Mimarlık Ödülü sahiplerinden alaylı mimar ve şair Nail Çakırhan ile hayat arkadaşlığını da destanlaştırarak, iki büyük insanın efsanevi beraberliklerini şiirselleştiriyor (Arkeoloji ve Sanat Yayınları)

\n

İşte böylesi çok yönlü bir valiye buyurun merkeze denilmesini hayretler içersinde karşılayan Bartınlılar, İsa Küçükün veda mesajını da nemli gözlerle okudular; Tüm yaptıklarım zaten görevimdidiyen valimiz bakın ne söyledi: Devletimiz kıt imkânlarla beni okuttu, vali yaptı. Bartında devlete ve millete borcumu biraz ödediysem ne mutlu bana..

\n

İsa Küçükün yeni bir ilimize armağan edilmesi dileğimizle...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları