Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem kimdir? Oğuz Alper Öktem'in eşi kim?

Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın MARTI için açtığı dava kapsamında verilen karara Çağlayan Adliyesi önünde çektiği video ile tepki gösterdi. Peki, Oğuz Alper Öktem kimdir? Oğuz Alper Öktem'in eşi kim?

Yayınlanma: 16.11.2022 - 11:30
Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem kimdir? Oğuz Alper Öktem'in eşi kim?
Abone Ol google-news

E-scooter uygulaması Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun kendisi ve ailesini tehdit ettiğini ileri sürdü.

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın MARTI için açtığı dava kapsamında "Martı TAG" ve Martı Motosiklet" uygulaması ve internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi.

Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan Martı Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, kararı “Dün New York Borsası’nda Türk bayraklarıyla karşılandık, bugün Çağlayan Adliyesi’nde taksi baronlarıyla savaşıyoruz.” sözleriyle eleştirdi.

Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG' ve 'Martı Motosiklet' uygulamasına erişim engeli kararı hakkında “Mücadelemize devam edeceğiz. TAG gibi bir hizmeti 3-5 taksi baronuna ve Eyüp Aksu’ya da yedirmeyiz” dedi. 

OĞUZ ALPER ÖKTEM KİMDİR?

1991 yılında doğan Öktem, aslen Kocaelilidir.Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nde tam burslu olarak okuyan Oğuz Alper Öktem, lisans eğitimini Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde aldı. , yüksek lisans eğitimini ise Londra Ekonomi Okulu Siyasal Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. İş hayatına Deutsche Bank’ın Londra ofisinde nükleer enerji şirketleri üzerine çalışmalar yaparak başlayan Öktem, 2014 yılında İstanbul’a dönüş yaptı. Kariyerine BluTV şirketinde Chief Operating Officer olarak devam etti. 2018 yılında Martı İleri Teknoloji’yi kurdu.

OĞUZ ALPER ÖKTEM'İN EŞİ KİM?

Oğuz Alper Öktem,  2021 yılında AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kızı İrem Bilgiç ile evlendi.

MARTI NEDİR?

Martı, Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulan; İstanbul,Kayseri, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu ve Gaziantep'te hizmet veren scooter paylaşım sistemidir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler