Doğru bilinen yanlışlar: İşte cilt bakımında yapılan 10 hata...

Cilt bakımı yapmak son yıllarda bilinçlendiğimiz bir konu olsa da hala doğru sandığımız yanlışlar istemesek de oluyor. Peki cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte cilt bakımında yapılan 10 hata...

Yayınlanma: 08.02.2024 - 15:19
Doğru bilinen yanlışlar: İşte cilt bakımında yapılan 10 hata...
Abone Ol google-news

Güzel bir cilde sahip olmak için her kadının kendine özgü, doğal veya bazı ürünlerle uyguladıkları cilt bakım rutinleri vardır. Ancak bu bakım sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Günlük cilt bakım rutininiz sırasında yaptığınız yanlışlar cildinizde sivilce oluşmasına sebep olabilir. Cilt bakımında yanlış uygulamaların yapılmasıyla birlikte cilde uzun vadede ciddi anlamda zarar verilmesi olasılığı da bulunmaktadır. Peki cilt bakımında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte cilt bakımında yapılan 10 hata...

1. GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildimize büyük zararlar verebilir. Bu yüzden bakım yaparken mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.

2. YETERİNCE SU İÇMEMEK

Su cildimizin en çok ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir. Gün içerisinde sık sık su içmeyi aksatıyor olabilirsiniz. Bu durum cildinizin erken yaşlanmasına sebep olabilir.

3. MAKYAJI TEMİZLEMEDEN UYUMAK

Makyaj malzemelerinin ciltte uzun süre durması, makyajla uyunması ciltte bulunan gözeneklerin tıkanmasına ve bazı kimyasal maddelerin deriden içeriye nüfuz etmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle makyajla birlikte ciltte biriken kir, cildin yıpranması, kolajen doku azalması, akne oluşumu gibi problemlere sebep olmakla birlikte ilerleyen yıllarda erken yaşlanmaya yol açabilmektedir.

4. YETERİNCE UYUMAMAK

Uykunuzu iyi almamanız cildinizin yorgun görünmesine neden olur. Özellikle göz çevresinde morluklar, şişmeler meydana gelebilir.

5. CİLT BAKIM ÜRÜNLERİNİ YANLIŞ SIRAYLA KULLANMAK

Eğer cilt bakım ürünleri olması gereken sıraya göre uygulanmazsa, ürünlerden yeterince verim alınamaz bu yüzden rutin oluştururken ürünler mutlaka sırayla kullanılmalıdır.

6. SİVİLCE VE AKNELERİ SIKMAK

Sivilcenin sıkılması durumunda bakterilerin yüzün diğer kısımlarına da yayılmasına neden olabilmektedir. Sıkılan sivilce daha da büyüyebilir, kızarabilir hatta kalıcı bir yaraya dönüşebilmektedir bu yüzden kaçınılması gerekmektedir.

7. ÇOK SIK PEELING YAPMAK

Çok sık peeling yapılması, cildin üst bariyerinde yıpranmaya sebebiyet vermekte, ciltte hassaslaşma, akne, tahriş ve iltihaba neden olmaktadır. Bu nedenle, çok sık peeling uygulamasından kaçınılması gerekmektedir.

8. YÜZÜ ÇOK SIK YIKAMAK

Sivilceleri önlemek amacıyla yüzü sık yıkamak gerektiği bilgisi doğru olmamakla birlikte sık sık yüzün yıkanması, cildi kurutmakta ve cildin koruyucu bariyerinin zarar görmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla bu durum da, cildin tahriş olmasına sebep olan durumların arasında yer almaktadır. Cildin sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yıkanması tavsiye edilmektedir.

9. CİLT TİPİNE VE PROBLEMİNE UYGUN OLMAYAN ÜRÜNLERİ KULLANMAK

Cilt bakımı ile ilgili en sık yapılan hatalardan birisi de cilt tipine uygun olmayan cilt bakım ürünlerinin kullanılmasıdır. Her ürün, her cilt tipine uygun olmayabilir, bu durumda kişiler kendi cilt tiplerini bilmelidir ve kullanılan tüm ürünlerin cilt tipiyle uyumlu olanları tercih etmelidirler.

10. YÜZE ÇOK SIK DOKUNMAK

Ellerde biriken kir, bakteri ve virüsler sağlık problemlerinin yanında sivilce, akne ve doku eşitsizliği gibi bazı cilt problemlerine yol açmaktadır bu yüzden ellerin yüzden uzak tutulması gerekmektedir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler