Türkiye bu olayı konuşacak! O Holdingle ilgili hırsızlık iddiası

Gaziantepli Konukoğlu ailesi yeni bir iddia ile gündeme geldi. Ailenin sahibi olduğu ASKO Holding’e bağlı Aquakraft isimli ambalaj şirketinin çalışanlarının Sakarya Arifiye’de bulunan bir başka şirketin fabrikasından iki TIR ile üretim malzemelerini çaldığı öne sürüldü.

Türkiye bu olayı konuşacak! O Holdingle ilgili hırsızlık iddiası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.07.2024 - 17:47

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Gaziantepli Konukoğlu ailesi yeni bir iddia ile gündemde. Ailenin sahibi olduğu ASKO şirketleri daha önce birçok hak ihlali ile gündeme gelirken bu defa dikkat çekici bir iddianın odağında yer aldı.

ASKO Holding’e bağlı Aquakraft isimli ambalaj şirketinin çalışanlarının Sakarya Arifiye’de bulunan bir başka şirketin fabrikasından iki TIR ile üretim malzemelerini çaldığı öne sürüldü.

ASKO’ya bağlı şirketin çalışanlarının, proje bazlı ortaklık yaptıkları BTB Mekanik’e ait fabrikaya kaçak yollarla girerek depoda bulunan 2 ton paslanmaz 304 kalite sac ve beraberinde birçok üretim malzemesini iki TIR’a yükleyerek çaldığı iddia edildi. Söz konusu malzemenin nerede olduğu ise bilinmiyor. 

Olayın ardından konuyu yargıya taşıyan BTB Mekanik şirketi,  Ö.K., İ. Ş., E. P., S. B. ve G.B. isimli şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

BTB Mekanik adına şirket sahibi Erhan Mataracı’nın avukatı tarafından aynı gün yapılan bir diğer suç duyurusunda ise şüpheli firmanın iki yetkilisi hakkında da ticari sır niteliğindeki bilgilerin ifşasından kaynaklı “veri gizliliğinin ihlali”nden şikayetçi olundu. 

Mataracı Group olarak sayısız ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Erhan Mataracı ise yaşananları şaşkınlık içinde takip ettiklerini belirtirken “İnsanların gitmeye korkacakları birçok ülkede iş yaptık. Buna benzer bir durumu Moritanya’da bile yaşamadık” ifadelerini kullandı.

Erhan Mataracı “Bilinçli olarak verilen zararın ve işlenen nitelikli hırsızlık suçunun faillerinin yargılanacağını ve gerekli cezaları alacaklarını umut ediyoruz” dedi. Öte yandan hakkında hırsızlık iddiaları bulunan şirket ve de bağlı olduğu holdingden iddialara dair henüz bir açıklama gelmedi.

 

ASKO HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

12 Temmuz 2024 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde "Türkiye Bu Olayı Konuşacak: O Holding ile İlgili Hırsızlık İddiası" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberde şirketimiz ASKO Holding hakkında asılsız, haksız ve iftira niteliğinde iddialara yer verilmiştir. Haber içeriğinde Şirketimiz “ASKO Holding A.Ş.” nin isminin yanında “SANKO Holding A.Ş.” ismi de haksız ve hukuksuz bir şekilde yer almıştır.

Öncelikle Şirketimiz “ASKO Holding A.Ş.” nin “SANKO Holding A.Ş.” ile hiçbir hukuki ve organik ilişkisi bulunmamakta olup bu haliyle haber metninde yer alan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde ismi geçen BTB MEKANİK Firması ile Şirketimiz arasında Şirketimiz’in Sakarya/ARİFİYE’de inşaatı devam eden kağıt fabrikasının borulama sisteminin, iddia sahibi BTB MEKANİK Firması tarafından, anahtar teslimi suretiyle yapılması ve teslim edilmesi hususunda anlaşma yapılmıştır.

Yapılan sözleşme kapsamında adı geçen firma kendi işçisi ile söz konusu işi yerine getirmeyi taahhüt etmiş olup bugüne kadar adı geçen firmanın sözleşme kapsamındaki hak edişleri eksiksiz olarak ve süresinde ödenmiştir. Ancak iş teslimi sırasında adı geçen firmanın eksik ve hatalı imalat yaptığının tespit edilmesi üzerine sözleşmesi feshedilerek konu tarafımızca yargıya intikal ettirilmiş olup, yargı süreci devam ederken, adı geçen firmanın bir kısım çalışanının Şirketimiz’e sözlü ve yazılı olarak ulaşarak söz konusu firmadan işçilik hak ve alacaklarını alamadıklarını, mağdur olduklarını beyan etmeleri üzerine bu konuda büyük bir hassasiyete sahip olan Şirketimiz, emek sahiplerine olan duyarlılığı sebebiyle derhal adı geçen firmanın sahada çalışan işçilerine ulaşmaya çalışmış ve söz konusu firmanın bildirdiği işçilerle temasa geçerek sahada çalışan işçilerin 2/3’ünden fazlasının işçilikten kaynaklanan hak ve alacaklarını, hukuki hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen, tamamen vicdani yaklaşımla ödemiş ve işçilerin mağduriyetlerini gidermeye çalışmıştır.

Yapılan tüm bu ödemeler adı geçen firmanın yazılı mutabakatı ve onayı ile yapılmış olup buna rağmen adı geçen firma, mağdur olmasına sebebiyet verdiği işçiler üzerinden haksız ve hukuksuz bir şekilde menfaat temin etmeye çalışarak, Şirketimiz’den sözleşme kapsamında hiçbir hak ve alacağı kalmamasına ve Şirketimiz’i halihazırda mağdur etmiş olmasına rağmen, Şirketimiz’den hukuka aykırı taleplerde bulunmaya da devam etmiştir. Söz konusu haberde geçen hırsızlık iddiası ise tamamen gerçek dışı olup iddia sahibi firma üstlendiği işi Şirketimiz’e ait fabrika sahasında kendi işçileri ile yerine getirmeyi kabul ve taahhüt etmiştir.

Bu yönüyle söz konusu hırsızlık iddiası iftira niteliğinde olup tamamıyla gerçek dışıdır. Söz konusu iddia, şirketimizin itibarını zedelemeye yönelik kasıtlı bir girişim olması yanında tamamıyla asılsızdır ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Şirketimiz, yüksek etik ve profesyonel standartlar çerçevesinde uluslararası alanda faaliyet göstermekte olup, tüm ticari faaliyetlerimiz yasalara uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Haberde belirtilen olaylarla Şirketimiz’in hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sonuç olarak, önemle belirtmek isteriz ki, Şirketimiz’e karşı üstlendiği işte kendi işçilerinin işçilik hak ve alacaklarını dahi ödemeyen ve Şirketimiz itibarını zedeleyici işbu gerçek dışı iddialarla kamuoyunu yanıltan BTB MEKANİK Firması ve yetkilileri hakkında yasal her türlü yola başvurulacağı Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ASKO Holding


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler