Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli? Seçil Erzan nerede çalışıyor?

Spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı iddiası ile tutuklu bulunan Seçil Erzan'ın kim olduğu merak edildi. Yurttaşlar, Erzan'ın hayatını araştırmaya başladı. Peki, Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli? Seçil Erzan nerede çalışıyor

Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli? Seçil Erzan nerede çalışıyor?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.11.2023 - 10:36

Banka müdürlüğü yapan Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmaya başlandı. Yurttaşlar, Erzan'ın hayatını araştırmaya başladı. Peki, Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli? Seçil Erzan nerede çalışıyor?

SEÇİL ERZAN KİMDİR?

Seçil Erzan, 1984 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde doğdu. Çorlu Lisesi'nde  okuyan Erzan, üniversite eğitimini ise Kocaeli Jeoloji Mühendisliği bölümünde aldı.  Üniversite eğitiminin ardından Çorlu’da 10 yıl boyunca bankacılık yaptı. Daha sonra Denizbank Bahçeşehir şube müdürlüğüne atanan Seçil Erzan, 2012 yılında Denizbank'ın Florya şubesinde müdürlük görevinin ardından Levent Büyükdere şubesine müdür oldu.

SEÇİL ERZAN'IN ÖZEL HAYATI

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Candaş Gürol, Seçil Erzan’ın eski sevgilisi olduğunu ve ciddi bir ilişkileri olduğunu söyledi. Gürol, “2023 yılının şubat ayında, nişanlanmayı planlarken ocak ayında nişanı iptal edip şubat ayında da ilişkimi tam olarak sonlandırdım. Bu arada Seçil’i ne zaman arasam gerek evinde olsun gerek iş yerinde olsun arka fonda bir bağırış çağırış olduğunu duyuyordum. Ama kim olduğunu bilmiyordum” demişti.

SEÇİL ERZAN İFADESİNDE NE DEDİ?

Erzan verdiği farklı ifadelerde, özellikle yaşananlardan bankanın haberi olup olmadığı konusunda farklı yaklaşımlar sergiledi.

11 Nisan’daki ifadesinde, sorumluluğu "üzerine alan" ve bankayı suçlamayan açıklamalar yaptı.

Örneğin “kandırdığını” söylediği Bülent Çeviker’den para aldıktan sonra kendisine belge verdiğini söyleyip, “Bana inanmaları için bir belge istiyorlardı; ben de bu belgeleri banka ile tamamen alakasız bir şekilde kendim hazırladım, üzerindeki kaşeleri ben bastım ve imzaladım” dedi.

Erzan, bu ifadesinde “Çok pişmanım, insanları kandırdığım için çok üzgünüm. İnsanlardan para alıp sanki geri çok büyük bedeller ile ödeyeceğimi vaat ederek onları kandırdım” dedi.

5 Mayıs’taki ifadesinde ise Erzan bankayı suçlayan bir ifade verdi. Gözaltına alınmadan kısa süre önce banka tarafından yapılan şirket içi soruşturmayla ilgili bankayı suçladı.

Erzan, "8 Nisan Cumartesi günü bankanın bir bölge müdürünün, yanında korumalar ile Çorlu’da kendisini görmeye geldiğini, 9 Nisan’da Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü’ne götürüldüğünü, koluna serumlar takılarak kendisine bu işi banka dışında yaptığının söylettirildiğini" belirtti.

Erzan buradaki üst düzey banka yöneticilerinin, "Bu olay zimmet değil" diyerek baskı kurduklarını öne sürdü.

Ayrıca "gözaltına alınmadan hemen önce bankanın kendisine bir telefon verdiğini, diğer telefonunu ise kırıp içindeki yazışmaları silmesini istediğini" iddia etti.

Erzan "bankanın bir şey bilmediğini söyleyerek kendisini kurtarmaya çalıştığını da" öne sürdü:

“Mağdurlara verdiğim tüm evrakları bankada sistemde düzenledim. Banka başından itibaren durumdan haberdardır. En azından haberdar olmalıydılar.”

Ajansların aktardığı ifadesine göre Erzan, 20 Kasım'daki duruşmada ise bankayı suçlayan bir dil kullanmadı.

Dava dosyasında Denizbank Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 26 Mayıs’ta hazırladığı bir bilgi notu bulunuyor.

Bu notta, banka yetkililerinin 9 ve 10 Nisan’da Denizbank Genel Mu¨du¨rlu¨k binasında yapılan görüşmelerin bazı haberlerde gerçeğe aykırı yansıtıldığı belirtiliyor.

Raporda, bu iki günlük süreçle ilgili detaylı ifadeler de yer alıyor.

"Serum" konusuyla ilgili “Seçil Erzan kendisini yorgun ve bitkin hissettiğini söylediğinden, Erzan'ın isteği doğrultusunda bankamız kliniğinde görevli hemşire, toplantı odasına davet edilerek hemşire tarafından Erzan'a vitamin takviyeli serum verilmiş (…)” ifadesi yer alıyor.

Yeni cep telefonu verilmesiyle ilgiliyse “Bu göru¨şme sırasında Seçil Erzan, cep telefonunu aldığı tehditler yu¨zu¨nden kapatması ve kullanmaması sebebiyle, kendisine ulaşılabilmesi için bir mobil cihaz talep etmiş ve (…) numaralı hat kendisine testim edilmiştir” deniyor.

DAVADA İSMİ GEÇEN İSİMLER KİMLER?

Davada Seçil Erzan’ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi isteniyor.

Erzan dışında davada altı şüpheli bulunuyor.

Şüphelilere, aralarında özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılığın bulunduğu suçlamalar yöneltiliyor.

Bu kişilerden Asiye Öztürk, eski Denizbank Levent Büyükdere Caddesi şube müdür yardımcısı.

Tutuksuz yargılanan Öztürk, hakkındaki suçlamaları reddetti ve olayları duyunca "şoke olduğunu" söyledi.

Öztürk, acil olduğunu düşündüğünü bazı olaylarda Erzan'ın talebiyle bazı belgelere kontrol etmeden ikinci imza olarak imza attığını belirtiyor.

18 müşteki arasında ünlü sporcular ve iş insanları da bulunuyor.

Emre Belözoğlu, Nestor Fernando Muslera, Arda Turan bu kişiler arasında yer alıyor.

BBC Türkçe’ye konuşan müşteki (Şikayetçi) iş insanı İsmail İbrahim Çağlar’ın avukatı Metin Sinan Aslan, "medyada olayın futbolcular üzerinden magazinleştirildiğini ancak müştekiler arasında sporcu olmayanların çoğunlukta olduğunu" söylüyor.

SEÇİL ERZAN TUTUKLU MU?

Denizbank ile Galatasaray arasında 2013’te sponsorluk anlaşması imzalandığı için görevi sırasında dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in finansal danışmanlığını yaptı. 

Şube müdürü olarak yaklaşık 11 yılda çok sayıda futbolcu, iş insanı ve yakınlarına bir ‘fon’ vaadiyle yüksek para getirisi tavsiyesinde bulundu. 

'Fatih Terim Fonu' adı altında çok sayıda kişiden 44 milyon dolar toplamakla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve beraberindeki 3 kişiye 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile dava açıldı.

Savcılık, 'nitelikli dolandırıcılık' yönünden ise dosyayı ayırmıştı. Edinilen bilgilere göre Seçil Erzan, Ali Yörük, kardeşi Atill Yörük ile Aslı Yörük hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile iddianame düzenlendi. İddianamede, sanıkların 216'şar yıla kadar hapsi istendi. Düzenlenen iddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemenin, iddianameyi kabulü ile birlikte yargılama süreci de başlayacak. Bu arada, soruşturma kapsamında Seçil Erzan'ın yanı sıra Ali Yörük, Atilla Yörük ile Aslı Yörük halen tutuklu bulunuyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler