Samsun’a kopya ‘Sümbül Konağı’

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı’nı “Sümbül Konağı” projesi ile tamamlayacak. Mimar ve kent plancısı Embiya Sancak Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan “Sümbül Konağı” isminden kopya ettiklerini belirterek “Samsun’a bu saygısızlık neden” dedi.

Yayınlanma: 12.07.2022 - 04:00
Samsun’a kopya ‘Sümbül Konağı’
Abone Ol google-news

Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinden Taşhan, Medrese Cami, Şifa Hamamı ve Saat Kulesi’ni aslına uygun şekilde yenileyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı Projesi’nde 2. ve 3. Etap kapsamında işyerlerinin inşasını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi meydanın tarihi kimliğini Sümbül Konağı Projesi ile tamamlayacak. Mimar, kent plancısı ve fotoğraf sanatçısı Embiya Sancak, Bursa’da bulunan “Sümbül Konağı” isminin kopya edildiğini belirterek “Madem burada kıraathane yapmak istiyorsun. Adını neden Bursa’dan getirdin? Belki de projesini de Bursa Sümbül Konağı’ndan kopya edecekler. Samsun’a bu saygısızlık neden? Osmanlı’nın 1890’larda yaptırdığı kıraathane ile şimdi yapılmak istenilen bina aynı işleve sahiptir. Yani hizmet devam edecek. Ancak neden Sümbül Konağı? Neden adını Samsun’un kıyısına uygun bir isimle anmazsınız?” dedi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler